Ulasan Amazon Echo Spot: Perkara-perkara baik datang dalam pakej kecil

Ulasan Amazon Echo Spot: Perkara-perkara baik datang dalam pakej kecil


Kecerdasan Buatan (AI) perlahan-lahan melepasi tahap menjadi kata kunci untuk panggung di mana kita melihat betapa pentingnya peranan yang akan dimainkan di masa depan teknologi. Satu kategori di mana AI dominan adalah penceramah pintar. Amazon, Google dan Apple bertaruh banyak pada penceramah pintar dengan pembantu suara berasaskan AI mereka. Amazon telah menawarkan sesuatu yang 'baru' yang orang lain setakat ini tidak: penceramah pintar dengan paparan. Amazon Echo Spot adalah tawaran terbaru syarikat dan dilengkapi dengan paparan yang kemas. Kami menggunakan Amazon Echo Spot untuk seketika dan di sini adalah kajian kami terhadap peranti ini:


Reka bentuk

Dengan semua peranti Echo, Amazon telah berusaha memberikan bentuk yang berbeza kepada setiap penceramahnya. Sama ada Echo Dot, Echo atau Echo Plus, ada sesuatu yang berbeza dengan mereka semua. Spot Echo, kami rasa peranti Echo yang paling menarik di luar sana. Banyaknya turun ke bentuknya yang comel. Perkara pertama yang akan anda perhatikan mengenai Spot Echo adalah bentuk yang aneh. Tokoh berbentuk bola yang kelihatan seperti jam meja tetapi estetika menyenangkan. Spot Echo datang dalam varian warna putih dan hitam dan terdapat skrin bulat 2.5 inci di bahagian depan. Terdapat kamera kecil juga pada skrin. Pembesar suara diletakkan di dasar peranti manakala di atas anda akan mendapati tiga butang. Di bahagian belakang peranti, terdapat palam kuasa dan soket audio 3.5mm. Ia adalah alat yang kelihatan comel yang pasti menarik banyak perhatian. Berbanding dengan peranti Echo yang lain, ini kelihatan agak 'berbeza' dan paparan adalah perubahan yang menyegarkan.

Ulasan Amazon Echo Spot: Perkara-perkara baik datang dalam pakej kecil 1

Prestasi

Untuk menubuhkan Echo Spot adalah proses yang mudah dan jika anda menggunakan mana-mana peranti Amazon Echo yang lain, maka anda akan terbiasa dengannya. Walaupun anda tidak biasa dengannya, prosesnya sangat mudah. Cabut kabel kuasa dan sambungkan Echo Spot ke Wi-Fi. Setelah Spot Echo disambungkan ke Wi-Fi, anda perlu log masuk ke akaun Amazon anda. Sila ambil perhatian bahawa mempunyai akaun Amazon adalah wajib untuk menggunakan ini atau mana-mana penceramah pintar Amazon Echo yang lain. Oleh kerana Echo Spot dilengkapi dengan paparan, anda akan melihat video pendek yang memberitahu anda mengenai asas-asas apa yang pembantu suara Alexa – Amazon – dan Spot boleh lakukan untuk anda. Proses penyediaan adalah sangat mudah dan Echo Spot sangat mudah digunakan.

Walaupun asas-asas Echo Spot kekal sama seperti mana-mana penceramah pintar, paparan adalah titik bercakap terbesar. Anda boleh mengubah suai tetapan dengan hanya mengetik di skrin. Paparan adalah tambahan tambahan kepada penceramah pintar ini. Sebagai permulaan, semua tetapan boleh didapati di skrin dan anda akan mendapati diri anda beralih kurang dan kurang kepada telefon pintar anda. Anda boleh menukar rupa peranti kerana ia menawarkan banyak pilihan jam. Apabila terbiar, Echo Spot berfungsi sebagai jam meja mencari yang indah. Anda boleh menyesuaikan paparan jam berdasarkan beberapa tema yang dimuat sebelum dimuatkan di Echo Spot.

Ulasan Amazon Echo Spot: Perkara-perkara baik datang dalam pakej kecil 2

Dengan paparan di Spot Echo, sebarang pertanyaan yang anda minta Alexa secara automatik dipaparkan pada skrin. Sebagai contoh, jika anda ingin memesan dari Subway, ia akan memaparkan semua gerai Subway berdekatan di skrin. Aspek lain di mana paparan datang sangat berguna semasa bermain video. Anda boleh meminta Alexa untuk memainkan video dari Amazon Prime dan ia juga boleh mengakses video dari platform seperti Vimeo dan Dailymotion. Walaupun paparan skrin 2.5-inci tidak cukup besar bagi satu untuk menstrim filem atau rancangan TV, ia berfungsi dengan baik untuk video pendek. Kekecewaan besar kepada kami ialah YouTube tidak disokong pada masa ini di Echo Spot, jadi kami mendapati diri kami menonton video yang sangat sedikit pada peranti itu.

Setelah mengatakan itu, ia masih merupakan ciri yang unik untuk membuat panggilan video tetapi hanya untuk mereka yang mempunyai aplikasi Alexa pada telefon pintar mereka. Paparannya sangat cerah namun bersyukur ada mod malam yang meredupkan skrin. Amazon juga telah meletakkan mod Do-Not-Disturb yang mematikan semua pemberitahuan.

Fungsi utama lain dari penceramah pintar Echo adalah dikekalkan oleh Echo Spot. Alexa lebih bijak seperti biasa dan boleh memberitahu anda semua yang anda perlu ketahui – dari cuaca hingga berita untuk bermain muzik. Ia juga boleh mengawal peranti pintar rumah tetapi untuk itu anda akan mengeluarkan tambahan. Spot Echo tidak berfungsi kecuali ia disambungkan ke soket kuasa. Sudah tiba masanya penceramah pintar menawarkan pilihan tanpa wayar sekarang kerana ia terhad kepada ruang tertentu.

Setakat ini, fungsi terbesar yang ditawarkan oleh penceramah pintar adalah sebagai peranti muzik yang berdiri sendiri. Spot Echo adalah peranti mencari kecil tetapi sangat mengejutkan. Apabila anda membandingkannya dengan Echo Dot, ia cukup kuat untuk mendengar muzik. Walau bagaimanapun, ia lebih banyak pembesar suara di sebelah ruang daripada pembicara ruang tamu untuk muzik. Jangan mengharapkan ia untuk 'rock' parti kerana ia adalah kuat tetapi tidak cukup baik untuk sebuah bilik besar. Spot Echo boleh memainkan muzik dari Amazon Prime dan juga dari aplikasi pihak ketiga seperti Saavn dan lain-lain.

Ulasan Amazon Echo Spot: Perkara-perkara baik datang dalam pakej kecil 3

Putusan

Paparan itu pastinya pembezaan besar apabila ia datang kepada penceramah pintar. Amazon dengan Echo Spot telah mendarat dengan pukulan pertama dengan menawarkan penceramah pintar dengan paparan. Paparan berfungsi dengan baik tetapi kekurangan sokongan YouTube adalah mengecewakan. Seperti halnya dengan penceramah yang paling pintar, mereka akan lebih pintar dengan masa. Pada Rs 12,999, Echo Spot sedikit mahal daripada Echo tetapi lebih murah daripada Echo Plus. Anda kehilangan sedikit pada kualiti bunyi – hanya untuk muzik – jika dibandingkan dengan Echo Plus tetapi kemudian itu adalah trade-off anda mesti bersedia menerima. Amazon Echo Spot adalah penceramah pintar yang sangat baik dan jika anda berada di pasaran untuk satu, ia pastinya akan berada dalam pertimbangan anda. Jika tidak untuk apa-apa lagi, itu adalah jam meja yang sangat baik!

WATCH: Paparan pertama Amazon Echo Spot

02:21

Amazon Echo Spot unboxing: Harga, spesifikasi dan banyak lagi

Memuatkan "src =" https://static.toiimg.com/photo/42715392.cms

.

Leave a Reply