Samsung Galaxy M30 review: Dial M untuk wang yang dibelanjakan dengan baik

Samsung Galaxy M30 review: Dial M untuk wang yang dibelanjakan dengan baik


Samsung memperkenalkan siri Galaxy M dengan tujuan untuk menguasai lebih banyak bahagian pasaran dalam pasaran telefon pintar pertengahan segmen. Dengan siri telefon pintar terbaru, syarikat itu bertujuan untuk memberikan persaingan sengit kepada pembuat telefon pintar Cina lain seperti Kehormatan, Xiaomi dan lain-lain. Pada masa ini, Samsung menawarkan tiga telefon pintar di bawah siri Galaxy M di mana Galaxy M30 adalah yang paling mahal dari semua. Telefon pintar berjanji untuk menawarkan spesifikasi mewah pada harga harga yang berpatutan Rs 17,990. Telefon pintar ini juga menggabungkan semua trend terkini seperti skrin notch, persediaan kamera tiga belas, kemasan kecerunan dan banyak lagi. Tetapi kita perlu melihat bagaimana ia melakukan dan ia menawarkan apa-apa tambahan berbanding persaingan yang terdapat di pasaran. Kami menggunakan Samsung Galaxy M30 untuk kadang-kadang dan cuba untuk mengetahui apa tambahan peranti yang ditawarkan berbanding dengan telefon pintar bajet yang lain. Baca pada ulasan lengkap telefon pintar untuk mengetahui.

Samsung Galaxy M30: Reka bentuk

Tanpa sebarang keraguan, kami boleh dengan jelas mengatakan bahawa Samsung Galaxy M30 adalah salah satu telefon pintar bajet terbaik yang terdapat di pasaran. Berikutan trend semasa, telefon pintar itu datang dengan kemasan kecerunan meminjamkan pandangan premium ke telefon bimbit.

Walaupun reka bentuk badan plastik kelihatan telefon pintar tidak mengecewakan kami. Depan telefon pintar didominasi oleh paparan AMOLED 6.4 inci yang terang yang terdiri dari takik Infinity U Samsung dan dikelilingi oleh bilah nipis di semua sisi. Walaupun paparan besar telefon pintar agak ramping dan ringan. Faktor bentuk padatnya membolehkan pengguna menggunakannya dengan mudah dengan satu tangan. Anda akan menemui butang kuasa dan rocker volume di sebelah kanan, manakala dulang kad SIM diletakkan di sebelah kiri. Anda boleh mencari hack audio 3.5mm, port USB Jenis-C yang mengecas dan gril pembesar suara tunggal di bahagian bawah.

Bahagian belakang telefon pintar adalah rumah kepada persediaan kamera belakang tiga dengan flash LED dan sensor cap jari dipasang belakang. Telefon pintar mendapat jempol besar dari kami dalam segmen reka bentuk. Ia menawarkan reka bentuk yang lebih baik berbanding dengan telefon pintar belanjawan lain yang terdapat di pasaran.

Samsung Galaxy M30: Paparan

Samsung Galaxy M30 dilengkapi dengan paparan AMOLED. Telefon pintar ini mempunyai paparan HD penuh + 6.4 AMOLED penuh dengan resolusi 1080×2340 piksel dan nisbah aspek 19.5: 9. Peranti ini dilengkapi dengan paparan Infinity U dengan dikelilingi oleh bilah nipis di semua sisi. Paparan agak bersemangat dan ia menawarkan pembiakan warna yang tajam dan tajam. Paparan menawarkan pelbagai mod dan pengguna boleh memilih dari Adaptive to AMOLED Cinema, foto AMOLED dan mod asas bergantung pada keperluan mereka.

Samsung Galaxy M30 review: Dial M untuk wang yang dibelanjakan dengan baik 1

Seiring dengan ini, syarikat juga telah menggabungkan penapis cahaya Biru yang menghadkan pelepasan cahaya Biru dari paparan. Untuk meningkatkan pengalaman pengguna, syarikat juga telah menambah bingkai Ikon dan Ketuk dua kali untuk menyulitkan ciri-ciri ke paparan. Paparan sangat terang dan ia menawarkan penglihatan yang baik di bawah cahaya matahari langsung tidak seperti pesaingnya yang terdapat di pasaran. Kita pasti boleh mengatakan bahawa paparan adalah salah satu titik tinggi Samsung Galaxy M30.

Samsung Galaxy M30: Perisian

Samsung Galaxy M30 menjalankan sistem operasi Android 8.1 Oreo yang diunggulkan dengan Samsung One UI sendiri. Pada masa pelancaran syarikat itu mengesahkan bahawa peranti itu juga akan menerima kemas kini Android 9.0 Pie. Tidak salah untuk mengatakan bahawa dengan perubahan di UI, syarikat itu telah berjaya meningkatkan pengalaman pengguna. Antara muka pengguna yang baru datang dengan mod satu tangan, sokongan multi-tetingkap, isyarat pengimbas cap jari, amaran pintar, sapu sawit untuk menangkap imej, alat permainan dan lain-lain.

Samsung Galaxy M30 review: Dial M untuk wang yang dibelanjakan dengan baik 2

Skrin kunci menawarkan keupayaan untuk melancarkan aplikasi kamera dan pendail. Terdapat laci aplikasi di tempat yang menyimpan semua aplikasi anda dan menyimpan skrin utama anda daripada berantakan. Telefon pintar ini juga dimuat dengan pelbagai aplikasi Samsung seperti ahli Samsung, pelancar Permainan dan aplikasi pihak ketiga yang lain. Samsung One UI baru jauh lebih ringan berbanding Touchwiz dan ia menawarkan pengalaman pengguna lancar.

Samsung Galaxy M30: Prestasi

Samsung Galaxy M30 dikuasakan oleh pemproses Exynos 7904 syarikat sendiri. Pemproses teras oktagon disertakan dengan RAM 4GB / 6GB dan penyimpanan dalaman 64GB / 128GB. Pengguna juga mempunyai pilihan untuk memperluaskan storan dengan menambahkan kad microSD. Telefon pintar ini mempunyai fungsi dual SIM dan kedua-dua sokongan kad SIM menawarkan 4G VoLTE.

Bercakap tentang prestasi, semasa ujian kami Samsung Galaxy M30 bekerja dengan lancar. Pemproses itu cukup baik dan tidak mengecewakan dalam apa cara sekalipun. Peranti ini tidak ketinggalan sementara pelbagai tugas tetapi telefon pintar itu tidak direka untuk permainan tegar. Ini bermakna bahawa pencinta PUBG akan sedikit kecewa kerana peranti itu memanas dan juga kurang semasa memuat grafik. Selain daripada ini telefon pintar melakukan semua tugas rutin dengan baik. Telefon ini juga boleh mengendalikan aplikasi pengeditan berat tanpa gangguan.

Telefon pintar dilengkapi dengan satu pembesar suara yang diletakkan di bahagian bawah. Keluaran audio cukup kuat dan jelas pada pembesar suara, bagaimanapun, ia tidak begitu baik pada fon kepala.

Samsung Galaxy M30: Kamera

Samsung Galaxy M30 dilengkapi dengan persediaan kamera tiga belas. Telefon bimbit ini menawarkan pengalaman kamera yang agak serupa kerana Galaxy M30 mengharapkan ia mempunyai sensor kedalaman 5MP tambahan. Telefon pintar mengendalikan sensor utama 13MP dengan f / 1.9 aperture, sensor ultra-lebar menengah 5MP dan sensor kedalaman ketiga disertai dengan flash LED.

Samsung Galaxy M30 review: Dial M untuk wang yang dibelanjakan dengan baik 3

Kami dengan jelas boleh mengatakan bahawa kamera itu bukanlah titik jualan Samsung Galaxy M30. Imej-imej yang ditangkap ternyata berlebihan pada banyak kesempatan. Imej-imej yang diklik pada waktu siang atau dalam keadaan yang terang kelihatan baik-baik tetapi mereka juga tidak mempunyai perincian. Pembiakan warna juga tidak begitu hebat. Lensa sudut ultra-lebar juga gagal menangkap jumlah data yang cukup tetapi ia menawarkan keputusan yang baik apabila digunakan dalam mod landskap. Kamera di sisi lain memberi tumpuan sangat cepat dan juga mengambil sedikit masa dalam pemprosesan imej. Kamera telefon pintar juga berfungsi dengan baik dalam mod potret. Kamera dapat mengaburkan latar belakang dari subjek tanpa sebarang masalah.

Samsung Galaxy M30 review: Dial M untuk wang yang dibelanjakan dengan baik 4

Dalam imej yang ditangkap semasa cahaya rendah atau malam berada di bawah purata. Imej yang ditangkap tanpa pencahayaan yang betul ternyata menjadi hitam. Juga sekali dapat menyaksikan banyak bunyi dalam imej-imej yang ditangkap semasa cahaya rendah.

Selain dari kamera belakang triple, seseorang juga boleh mencari sensor depan 16MP untuk selfies. Kamera hadapan jauh lebih baik berbanding dengan persediaan kamera tiga belas. Selfies ternyata cerah, tajam dan tajam. Mod fokus hidup dan ketersediaan pelekat meningkatkan pengalaman pengguna.

Pada pendapat kami, ia pasti hebat jika Samsung dapat menggabungkan kamera yang lebih baik di dalam peranti.

Samsung Galaxy M30: Bateri

Samsung Galaxy M30 memuatkan bateri 5000 mAh besar dengan sokongan pengecasan 15W cepat. Kami sangat kagum dengan prestasi bateri telefon pintar. Telefon pintar ini mudah berlangsung selama dua hari penggunaan rutin dengan bayaran tunggal. Seiring dengan ini, pengecasan pantas juga berfungsi dengan baik dan berjaya mengecas peranti dengan cepat. Adalah dinasihatkan untuk menggunakan pengecas 15W yang diberikan dalam kotak untuk hasil terbaik. Semua dalam semua prestasi bateri telefon pintar adalah lebih baik daripada banyak pesaingnya yang terdapat di pasaran.

Samsung Galaxy M30 review: Dial M untuk wang yang dibelanjakan dengan baik 5

Putusan

Dengan Galaxy M30 syarikat itu mahu memanfaatkan pengguna telefon pintar muda itu. Telefon pintar ini datang dengan harga harga Rs 17,990 dan akan bersaing dengan Xiaomi Redmi Note 7 Pro yang baru dilancarkan. Telefon pintar ini menawarkan HD penuh dan paparan cerah yang tidak biasa dalam telefon pintar bajet yang lain. Bersama dengan ini, bateri 5000 mAh yang besar dengan pengecasan cepat boleh menjadi pemecah perjanjian untuk banyak orang. Kamera belakang tiga juga merupakan cadangan yang bagus tetapi bukan titik yang tinggi dari telefon pintar. Pelanggan yang mencari telefon pintar Samsung dalam segmen harga ini pastinya boleh mempertimbangkan membeli Galaxy M30.

.

Leave a Reply