Kajian Realme 3 Pro: Telefon dengan rayuan massa

Kajian Realme 3 Pro: Telefon dengan rayuan massa


Jika syarikat dua, tiga orang orang ramai, maka kita tidak tahu bagaimana untuk menerangkan pasaran telefon pintar bajet di India kerana ada terlalu banyak jenama yang menggosok untuk ruang dan untuk mendapatkan perhatian pelanggan. Dalam senario sedemikian, ia sangat sukar bagi jenama untuk masuk dan membuat nama untuk dirinya sendiri. Walau bagaimanapun, untuk jenama kreditnya, Realme telah berjaya melakukannya dalam tempoh yang agak singkat kerana persembahan yang kompeten. Telefon pintar terbaru yang dilancarkan oleh jenama itu adalah Realme 3 Pro yang bertujuan untuk mengambil cabaran kepada pemimpin pasaran Xiaomi. Kami menggunakan telefon pintar bajet ini untuk sementara waktu dan di sini kajian kami:

Kajian Realme 3 Pro: Reka bentuk dan paparan

Apabila ia datang kepada reka bentuk kita berada di peringkat dengan telefon pintar bajet apabila sukar untuk membezakan. Lebih-lebih lagi, jika telefon yang dimaksudkan adalah pengganti kepada peranti generasi terdahulu. The Realme 3 Pro kelihatan sama dengan Pro Realme 2 tetapi mempunyai beberapa perbezaan. Panel belakang agak melengkung dan menggabungkan dengan baik dengan sisi telefon bimbit. Peranti terbuat dari plastik tetapi tidak kelihatan terlalu banyak telefon pintar bajet. Banyak yang ada pada pilihan warna yang telah diberikan oleh syarikat. Ada Nitro Blue – unit semakan kami adalah yang satu ini – dan terdapat Karbon Grey dan Lightning Purple.

Telefon ini mempunyai berat kira-kira 172 gram dan berasa agak ringan dan sesuai dengan mudah di dalam poket. Anda akan menemui jaket fon kepala 3.5mm, port microUSB dan satu pembesar suara di bahagian bawah peranti. Pro Realme 3 mempunyai dulang SIM yang boleh dimuatkan dalam dua kad nano dan kad microSD.

Kajian Realme 3 Pro: Telefon dengan rayuan massa 1

The Realme 3 Pro mempunyai modul kamera dua dan sensor cap jari di bahagian belakang. Tidak seperti beberapa peranti lain, kamera tidak menonjol dan terselip dengan kemas di bahagian belakang. Pada paparan, terdapat takuk untuk kamera depan dan earphonenya.

Bercakap tentang paparan, Realme 3 Pro dilengkapi dengan layar 6.3 inci dan bilah yang sangat tipis di sisi. Walau bagaimanapun, dagu di bahagian bawah lebih ketara. Resolusi paparan HD + penuh menjadikannya peranti yang cukup baik untuk menonton kandungan multimedia. Warna-warna dihasilkan dengan baik dengan sudut tontonan yang baik juga. Tidak ada masalah yang kami hadapi dengan kecerahan telefon walaupun di bawah cahaya matahari langsung.

Kajian Realme 3 Pro: Prestasi

Seperti syarikat, bintang sebenar pameran dalam telefon pintar adalah pemproses. Telefon pintar ini menjalankan pemproses Qualcomm Snapdragon 710 SoC dan setanding dengan apa yang ditawarkan pesaing. Sebagai contoh, Xiaomi Redmi Note 7 Pro menjalankan Snapdragon 675 yang merupakan pemproses berkuasa tetapi 710 tuntutan menawarkan keupayaan pengendalian grafik yang lebih baik. Juga, ia sepatutnya membuat penggunaan bateri telefon pintar yang optimum juga. Dalam penggunaan kami, kami mendapati bahawa pada kedua-dua tuduhan di atas, Realme 3 Pro menyampaikan prestasi yang dihormati.

Telefon pintar datang dalam dua varian: 4GB RAM + 64GB storan dan 6GB RAM + 128GB storan. Unit semakan kami ialah varian akhir terakhir yang lebih tinggi.

Kajian Realme 3 Pro: Telefon dengan rayuan massa 2

Apabila ia mencapai prestasi, kami tidak dapat menemui banyak kesalahan dengan Realme 3 Pro kecuali satu atau dua kali apabila fail tugas berat tertentu mengambil masa yang lebih lama daripada sekadar untuk dikongsi. Selain daripada itu untuk pengguna bajet – dan dalam segmen harga ini – tidak ada apa-apa yang buruk dengan prestasi. Multi-tasking cukup baik dan tidak sekali peranti panas atau perlahan semasa melaksanakan tugas intensif grafik.

Banyak yang mengejutkan kami mendapati bahawa penceramah tunggal di Realme 3 Pro cukup kuat. Semasa bermain permainan, tidak ada apa-apa gagap atau pemanasan peranti.

Walaupun kami tidak benar-benar peminat UI tersuai, Realme 3 Pro berjalan pada ColorOS 6 yang boleh disesuaikan. Terdapat pelbagai aplikasi pra-dimuatkan yang datang dengan Realme Pro tetapi dengan belas kasihan mereka boleh di-uninstall.

Terdapat ciri seperti iOS dalam Realme 3 Pro. Dipanggil Share Realme, ia berfungsi sama seperti AirDrop Apple di mana pengguna Realme boleh berkongsi yang diajukan di antara mereka.

Kajian Realme 3 Pro: Kamera

The Realme 3 Pro mempunyai kamera dwi set 16MP sensor Sony IMX519 yang menawarkan aperture f / 1.7. Kamera kedua adalah satu. Sensor kedalaman 5MP untuk tembakan potret. Seperti dengan hampir semua aspek lain dari telefon, kamera juga melakukan pekerjaan yang mencukupi. The Realme 3 Pro – dalam siang hari – mengklik beberapa imej yang benar-benar baik di mana warna-warna yang tepat dan hampir tidak ada lebih tepu, sesuatu yang tidak boleh dikatakan daripada beberapa kamera telefon jenama saingan '. Imej tajam dan sebenarnya dalam perbandingan kamera terperinci kami dengan Xiaomi Redmi Note 7 Pro, Realme 3 Pro berjaya memegang sendiri dengan baik. Memandangkan telefon Xiaomi mempunyai kamera 48MP, ini agak terpuji pada bahagian Realme.

Kajian Realme 3 Pro: Telefon dengan rayuan massa 3

Kajian Realme 3 Pro: Telefon dengan rayuan massa 4

Kajian Realme 3 Pro: Telefon dengan rayuan massa 5

Walaupun pada waktu malam atau fotografi cahaya rendah, kami mendapati bahawa Realme 3 Pro memberikan hasil yang kompeten. Terdapat mod Nightscape dalam kamera yang mengklik gambar yang menarik pada waktu malam. Sudah tentu, seseorang perlu memegang peranti itu dengan mantap tetapi hasilnya agak baik.

Terdapat kamera selfie 25MP di Realme 3 Pro yang berjaya mengklik imej yang baik di siang hari. Walau bagaimanapun, yang sama tidak boleh dikatakan tentang imej rendah cahaya yang agak kasar. Kami tidak kagum dengan mod bokeh telefon sama ada sebagai mengejutkan imej kelihatan benar-benar buatan.

Realme 3 Pro menembak video ke resolusi 4K tetapi kekurangan penstabilan menjadikannya sukar untuk bergantung kepadanya juga. banyak. Secara keseluruhannya, video yang ditayangkan pada Realme 3 Pro hampir wajar.

Kajian Realme 3 Pro: Prestasi bateri

Realme 3 Pro pasti mempunyai kelebihan persaingan apabila ia berkaitan dengan prestasi bateri. Pek telefon pintar dalam bateri 4045mAh yang cukup lama untuk semua jenis pengguna. Kami boleh menggunakan telefon tanpa mengecas selama 12 jam dengan mudah. Di samping itu, Realme 3 Pro dilengkapi dengan pengecas cepat – yang Xiaomi tidak memberi dengan telefon Redmi – dan menyokong piawaian pengecasan cepat VOOC 3.0 Oppo. Dari segi prestasi bateri, anda akan mendapati sukar untuk mencari telefon yang memberikan hasil yang lebih baik daripada Realme 3 Pro dalam segmen ini.

Kajian Realme 3 Pro: Putusan

Realme 3 Pro datang pada harga permulaan Rs 13,999 (variasi 4GB) dan varian top-end berharga Rs 16,999. Sudah tentu telefon yang akan menangkap pembeli bajet mewah kerana ia mempunyai bateri yang hebat, prestasi yang agak baik dan kamera yang agak baik. Ia menyemak hampir semua kotak yang belanjakan pembeli telefon pintar mencari. Ia adalah persaingan terbesar ialah Xiaomi Redmi Note 7 Pro dan mungkin Realme 3 Pro kurang dari segi rupa dan reka bentuk tetapi masih akan memberi pemimpin pasaran lari untuk wangnya.

.

Leave a Reply