Kajian OnePlus 7: Telefon OnePlus terbaik yang boleh anda beli

Kajian OnePlus 7: Telefon OnePlus terbaik yang boleh anda beli


Dalam komedi gelap Lemony Snicket A Series of Events yang tidak diingini, Jim Carrey menceritakan dua watak utama – yang adik-beradik – bahawa "Saudara-saudara yang mengatakan mereka tidak pernah berjuang adalah yang paling pasti menyembunyikan sesuatu." Konsep saudara dalam telefon pintar adalah trend yang agak baru dan paling baru untuk melompat pada kereta muzik adalah pembuat telefon pintar Cina OnePlus. OnePlus mengetuk dari jalan yang telah diuji dan diuji melancarkan satu telefon setiap enam bulan untuk melancarkan dua telefon pada masa yang sama. Satu adalah OnePlus 7 Pro – saudara 'yang lebih tua' – dan yang lain adalah OnePlus 7.

Walaupun OnePlus 7 Pro telah disebut-sebut sebagai pembunuh utama dan menawarkan spesifikasi teratas, OnePlus 7 mempunyai lebih rendah lagi tetapi ada spesifikasi yang sangat kuat di atas kapal. Jadi apa yang berlaku kepada dua adik-beradik ini? Adakah mereka akan bertempur antara satu sama lain? Ya, mereka akan atau baris dari Lemony Snickets akan terbukti benar-benar benar. Kami menggunakan OnePlus 7 untuk seketika untuk melihat apa yang ada. Adakah ia dibebankan di bawah berat badan yang besar itu menjadikannya sebagai adik lelaki OnePlus 7 Pro? Atau adakah ia menentang harapan dan akhirnya membunuh saudara yang lebih tua? Baca ulasan penuh kami untuk mengetahui jawapan kepada soalan-soalan ini dan banyak lagi:

OnePlus 7 ulasan: Reka bentuk dan paparan


Ia sememangnya diharapkan bahawa OnePlus 7 akan mengikuti jejak langkah OnePlus 6T dan bukannya mengambil OnePlus 7 Pro apabila ia datang kepada reka bentuk. The OnePlus 7 kelihatan freakishly mirip dengan OnePlus 6T, kecuali beberapa tweak di sana sini. Modul kamera menonjol sedikit lebih dan mesh speaker lebih luas daripada itu pada OneTlus 6T. Modul kamera juga adalah rumah kepada flash LED. The OnePlus 7 mempunyai casis aluminium dan kira-kira 3 gram lebih ringan daripada OneTlus 6T. Kecuali anda melihatnya dengan teliti, anda tidak akan dapat memberitahu perbezaan antara OnePlus 7 dan OnePlus 6T.

Sudah jelas bahawa kebanyakan bajet reka bentuk dari OnePlus telah ditumpukan kepada model Pro kali ini kerana ia mempunyai reka bentuk yang baru. Walau bagaimanapun, kita mesti menunjukkan bahawa OnePlus 7 adalah lebih mudah untuk 'mengendalikan' daripada OnePlus 7 Pro. Ia lebih daripada telefon 'satu tangan' daripada adik perempuannya yang lebih tua. Sekarang beberapa pengguna boleh bersumpah dengan reka bentuk baru OnePlus 7 Pro, OnePlus 7 memainkannya selamat dengan reka bentuk yang dicuba dan diuji dan berfungsi dengan sempurna. Sesiapa yang berkata bermain selamat tidak berfungsi selalu tidak akan mengatakan yang sama mengenai OnePlus 7.

OnePlus 7 datang dengan Gorilla Glass 6 di bahagian belakang tetapi masih ia adalah kaca belakang yang menjadikannya mudah untuk cap jari. Anda perlu menggunakan penutup – yang merupakan kasihan – dan itu pasti akan menyembunyikan penampilan yang baik dari OnePlus 7. OnePlus 7 datang dalam dua varian warna: Cermin Kelabu dan Merah. Unit semakan yang kami ada adalah Merah dan ia kelihatan sangat menarik dan mendapat banyak perhatian.

Kajian OnePlus 7: Telefon OnePlus terbaik yang boleh anda beli 1

Ia bukan sahaja reka bentuk di mana OnePlus 7 berkongsi ciri-ciri serupa dengan OneTlus 6T. Malah paparan penuh HD + 6.41 inci sama dalam OnePlus 7. Terdapat panel AMOLED yang dilindungi dengan Glass Gorilla 2.5D 6. OnePlus 7 juga dilengkapi dengan pengawal skrin pra-guna untuk menjaga calar rawak yang mungkin datang dengan haus dan lusuh setiap hari.

Dengan paparan OnePlus 7, terdapat beberapa ciri yang anda akan dapati. Ini termasuk mod malam dan mod bacaan yang merupakan penambahan yang baik. OnePlus 7 mengekalkan takik air pada bahagian depan dan juga menggabungkan sensor cap jari dalam paparan. Sensor cap jari dalam paparan berfungsi dengan lebih baik pada OnePlus 7 daripada OnePlus 6T. Walaupun sepertinya terdapat jurang pecahan beberapa saat dalam membuka kunci 6T, tidak ada isu seperti OnePlus 7.

OnePlus 7 menawarkan paparan yang sangat baik di mana menonton kandungan akan menjadi kenikmatan sebenar. Ia benar-benar merupakan salah satu paparan terbaik – terutamanya memandangkan harga – di luar sana di pasaran. Sebaliknya warna, melihat sudut, ketajaman imej – OnePlus 7 mendapat semua bang dengan paparannya.

Kajian OnePlus 7: Prestasi


OnePlus secara harfiah telah mengukir nama untuk dirinya berdasarkan prestasinya. Premis telefon OnePlus telah menjadi prestasi yang unggul dengan harga yang lebih rendah. Prestasi datang dari pemproses dan OnePlus telah tajam untuk mendapatkan yang terbaru di atas kapal setiap masa. Kali ini tidak berbeza kerana OnePlus 7 dilengkapi dengan pemproses Qualcomm Snapdragon 855. Ini telefon yang sangat laju dan OnePlus mengambil segala-galanya di kaki depan dan mengetuk tembakan bersih setiap kali.

Ini terutamanya turun Snapdragon 855 menjadi pemproses Android terpantas di sekelilingnya. Chipet 7nm mendakwa 45% lebih pantas daripada pemproses 845 dan ia menunjukkan. CUP octa-core mempunyai teras Kyro 485: tiga berjalan pada 2.42 GHz, satu pada 2.84GHz dan satu lagi pada 1.8Ghz. Apa yang diterjemahkan ini adalah telefon yang boleh melakukan apa-apa tugas yang anda luangkan dengan mudah.

OnePlus 7 datang dalam dua varian: 6GB RAM + 128GB storan dan 8GB RAM + 256GB storan. Dengan telefon OnePlus yang baru, terdapat ciri peningkatan prestasi lain yang telah diperkenalkan. Dipanggil dorongan RAM, ini membolehkan telefon membahagikan RAM kepada aplikasi berat dan ini dilakukan berdasarkan corak penggunaan aplikasi. Kami mencuba ciri rangsangan RAM dan mendapati bahawa permainan dimuatkan dengan lebih pantas dan tidak semestinya tidak ketinggalan.

Di samping itu, terdapat AI di tempat kerja yang membantu dalam kamera yang lebih baik dan prestasi permainan yang lebih baik. OnePlus 7 menjalankan Android 9 Pie berdasarkan OxygenOS (yang merupakan salah satu daripada kulit OS yang disesuaikan lebih baik di luar sana).

Kajian OnePlus 7: Telefon OnePlus terbaik yang boleh anda beli 2

Dengan OnePlus 7, pemain juga tidak akan terabaikan kerana RAM 8GB cukup baik untuk mana-mana permainan tugas berat. OnePlus juga telah memberikan skrin asli yang dicatatkan bahawa pemain akan mendapati cukup berguna kerana mereka boleh merakam permainan.

Seperti kebanyakan jenama lain, OnePlus juga nampaknya menekankan pada detoks digital dan memperkenalkan mod Zen. Dalam mod ini, telefon secara automatik akan dikunci selama 20 minit dan pengguna hanya boleh membuat atau membuat panggilan.

Apabila ia datang kepada prestasi audio, OnePlus 7 melakukan pekerjaan yang lebih baik daripada pendahulunya. Pembesar suara dwi-stereo benar-benar kuat dan bunyi benar-benar baik semasa bermain permainan atau menonton kandungan multimedia.

Ambil perkataan kami mengenai prestasi OnePlus 7. Ia adalah salah satu telefon yang paling kuat yang kita jumpa pada tahun 2019 setakat ini dan ia akan mengambil sedikit usaha untuk mengalahkannya. Apa yang berfungsi lebih baik memihak kepada OnePlus 7 bahawa ia adalah pemproses yang sama yang akan anda dapati di OnePlus 7 Pro.

Kajian OnePlus 7: Kamera


Sekarang, di sini terdapat perbezaan yang ketara antara OnePlus 6T dan OnePlus 7. OnePlus 7 mendapat trend 'paling hangat' di pasaran telefon pintar dan membawa sensor 48MP ke gudang senjata. Persediaan kamera dwi di bahagian belakang sebagai lensa 48MP dengan sensor Sony IMX586 dengan aperture f / 1.7. Terdapat juga sensor 5MP dengan kesan mendalam-bidang dan satu mendapat OIS dan EIS juga. Satu-satunya perbezaan antara kamera Pro dan OnePlus 7 adalah sensor sudut ultra-lebar. Tetapi hei, itulah premium tambahan yang anda bayar untuk varian Pro.

Kajian OnePlus 7: Telefon OnePlus terbaik yang boleh anda beli 3

Kamera 48MP OnePlus 7 menggunakan trik yang sama seperti telefon lain di pasaran untuk mengklik gambar. Ia menggunakan helah binary pixel yang biasa untuk mengklik imej 48MP. Walau bagaimanapun, jika anda melihat lebih dalam dalam aplikasi kamera, anda akan mendapati bahawa dalam mod Pro terdapat pilihan untuk terus mengklik imej 48MP. OnePlus 7 mempunyai banyak perkara untuk mereka yang suka menembak video juga. Terdapat 4K rakaman pada 60fps bersama-sama dengan 480p untuk klip perlahan-gerakan. Apl kamera mempunyai semua ciri biasa yang anda harapkan dari
Telefon OnePlus.

Kajian OnePlus 7: Telefon OnePlus terbaik yang boleh anda beli 4

Bagaimanapun, yang penting ialah kualiti imej. Walaupun terdapat beberapa keraguan ketidakpuasan tentang kualiti kamera OnePlus 7 Pro, tidak ada terlalu banyak aduan tentang OnePlus 7.

Kajian OnePlus 7: Telefon OnePlus terbaik yang boleh anda beli 5

Hampir setiap imej – dan dalam setiap mod – yang kami klik telah mengangguk kami dalam kelulusan. Pendedahan adalah seimbang dan warna-warna terang. Tidak ada sebarang oversaturation – sesuatu yang kami perhatikan dalam Pro OnePlus 7 – dan gambar-gambar keluar kelihatan terang (terutama yang diklik dalam siang hari). Fotografi waktu malam sekali lagi tidak ada yang mengejek di OnePlus 7 tetapi ia tidak begitu baik siang hari. Secara keseluruhannya, kami kagum dengan kamera dan imej yang diklik OnePlus.

Kajian OnePlus 7: Bateri

Satu ciri yang sentiasa berjaya menarik perhatian kita dan mendapat mata coklat yang lebih banyak adalah baterinya. Dengan OnePlus 7, syarikat itu telah mengekalkan bateri yang sama dengan 6T. Ia juga menyokong pengisian cepat 20W dan dilengkapi dengan pengecas Dash. Kami mendapati bahawa OnePlus 7 mudah bertahan sehari pada satu pertimbangan dengan sederhana hingga berat. Kecuali anda merancang untuk bermain permainan tanpa henti pada telefon ini, anda tidak akan mendapati diri anda sampai ke pengecas walaupun sekali sehari. Buang pengecasan pantas dan ia menang-menang untuk bateri OnePlus 7.

Kajian OnePlus 7: Keputusan

OnePlus 7 adalah telefon yang sangat mengesankan yang memeriksa hampir setiap kotak di luar sana. Apa yang paling berkesan adalah harga yang diperolehi. Pada harga permulaan Rs 32,999 ia akan menjadi sukar meminta sebarang telefon untuk menentang ini dan keluar di atas. Ia mempunyai pemproses terpantas, kamera yang boleh dipercayai dan hayat bateri yang sangat baik. The OnePlus 7 adalah apa yang kita panggil telefon yang benar-benar seimbang yang menawarkan nilai sebenar.

Apa yang kami harapkan ialah terdapat dua soalan di dalam minda calon pembeli: a) adakah ia kenaikan yang baik pada 6T ?; b) sekiranya mereka memilih varian Pro mahal yang mempunyai bel dan wisel.

Jika anda sanggup membayar premium yang hampir kepada Rs 16,000, maka sudah tentu OnePlus 7 Pro adalah alternatif yang lebih baik dari segi kamera dan reka bentuk. Jika anda adalah pembeli FirstPlus kali maka terdapat perbezaan kurang daripada Rs 5,000 antara 6T dan OnePlus 7. Adakah perbelanjaan yang bernilai itu? Ya, pada pandangan kami, anda akan mendapat pemproses yang terbaik dan naik taraf kamera yang bernilai.

Telah mengatakan bahawa terdapat lebih banyak nilai dalam OnePlus 7 daripada Pro dan di sinilah 'masalah' antara adik-beradik akan tiba. Kita boleh melihat OnePlus 7 makan ke pasaran OnePlus 7 Pro. Pembeli OnePlus quintessential adalah seseorang yang mencari nilai yang dia tidak dapat mencari dalam telefon utama lain. Suka atau tidak, OnePlus 7 Pro telah menyeberang ke 'bahagian lain' sementara OnePlus 7 tetap berakar umbi dekat dengan perasaan pembeli OnePlus. Dan untuk alasan ini OnePlus 7 adalah salah satu telefon yang paling menarik yang telah dilancarkan pada tahun 2019 setakat ini. Pergi untuk itu dan anda tidak akan kecewa.

.

Leave a Reply