Kajian Google Pixel 3A: Kamera tak terkalahkan pada harga ini

Kajian Google Pixel 3A: Kamera tak terkalahkan pada harga ini


Untuk beberapa tahun kebelakangan ini, setiap jenama telefon pintar yang bernilai garam telah mencuba yang terbaik untuk dipadankan dengan telefon pintar Pixel ketika datang ke kamera. Google Pixel telah menjadi tanda aras kamera telefon pintar namun terdapat beberapa isu tertentu yang melanda peranti tersebut. Sebagai contoh, Pixel 2 mempunyai beberapa masalah perkakasan dan sering terdapat aduan mengenai harga peranti Pixel. Nah, sekurang-kurangnya pada satu kiraan Google nampaknya telah menemui jawapan yang sempurna: Pixel 3a dan Pixel 3a XL. Kedua-dua telefon pintar baru ini membawa yang terbaik dari Google – kamera – bersama-sama dengan banyak tweak dan ciri pada harga yang lebih rendah. Isu perkakasan – yang jelas dihapuskan dalam peranti premium Pixel 3 – juga kelihatan hilang. Kami mendapat peluang untuk menggunakan Pixel 3a – yang lebih murah daripada dua telefon pintar baru – untuk seketika dan di sini adalah apa yang kita fikirkan peranti itu.

Kajian Google Pixel 3a: Merekabentuk dan paparan


Pixel 3a kelihatan sangat, sangat mirip dengan Pixel 3 tetapi dengan melihat lebih dekat terdapat beberapa perubahan penting. Anda boleh meletakkan kedua-dua Pixel 3 dan Pixel 3a bersama-sama dan tidak banyak orang akan dapat memberitahu perbezaannya, sekurang-kurangnya dari jauh. Lihatlah dengan teliti dan kemudian anda melihat perbezaan dan terdapat beberapa. Google Pixel 3a dibuat daripada polikarbonat tidak seperti Pixel 3 yang mempunyai kaca belakang. Ia adalah reka bentuk unibody yang sama dengan bahan yang menjadi satu-satunya perbezaan. Terdapat kemasan matte dan glossiness di belakang dengan pembaca cap jari – yang tetap tajam seperti biasa. Pixel 3a juga saiznya lebih besar dan bilah – terutama sekali di bahagian bawah – lebih tebal. Kemudian terdapat perbezaan dalam satu varian warna – yang tidak akan datang ke India dengan cara – kerana Pixel 3 datang dalam Not Pink dan 3a mempunyai warna Ungu-ish (itulah nama sebenar warna varian) warna.

Kajian Google Pixel 3A: Kamera tak terkalahkan pada harga ini 1

Datang ke paparan dan di sini juga anda boleh melihat beberapa perbezaan. Daripada Glass Gorilla Corning, Google telah menggunakan kaca Dragontrail yang diperkuat, yang dapat difahami kerana ini bukan peranti perdana premium seperti itu. Google telah memberikan paparan OLED dalam Pixel 3a yang menawarkan resolusi yang baik daripada 2220 x 1080 piksel. Kami mendapati sudut tontonan menjadi luas, kulit hitam menjadi sempurna dan pembiakan warna adalah tepat dan bersemangat. Merah, kuning dan oren juga hangat.

Untuk brigade jack 3.5 mm juga, terdapat berita baik dan Pixel 3a datang dengan bicu fon kepala. Google telah memberikan pembesar suara stereo dalam Pixel 3a yang berada di bahagian bawah peranti.

Secara keseluruhan, anda tidak akan mendapati banyak salah dengan reka bentuk dan paparan Google Pixel 3a. Google sememangnya telah memotong beberapa sudut di sana sini tetapi itu dijangka di telefon yang kos hampir setengah sebagai variasi premium Pixel 3 dan Pixel 3 XL.

Kajian Google Pixel 3a: Kamera


Bintang persembahan di Pixel 3a sudah pasti kameranya. Pixel 3a dan Pixel 3 mempunyai lebih kurang sama kamera. The Pixel 3a mempunyai satu kamera belakang 12MP kanta dengan f / 1.8 aperture. Telefon pintar mendapat semua ciri yang dimiliki Pixel 3, termasuk mod Sight Night, mod Potret dan Super Res Zoom.

Hampir setiap imej yang kami klik dengan Pixel 3a ternyata terang, jelas dan bersemangat. Kecuali beberapa tangkapan dalaman, di mana Pixel 3a secara dramatik membosankan imej. Warna pada imej Pixel 3a adalah tepat dan segar. Malah apabila anda mengambil gambar potret, kesan kedalaman dan medan kedalaman berlaku.

Kajian Google Pixel 3A: Kamera tak terkalahkan pada harga ini 2

Kajian Google Pixel 3A: Kamera tak terkalahkan pada harga ini 3

Mod Pandangan Malam di Pixel 3a melakukan pekerjaan yang hebat dalam keadaan cahaya rendah dan sama dengan mod malam mana pun yang akan anda lihat dalam telefon premium juga.

Pixel 3a juga mendapat ciri baru yang dipanggil video masa lapang di mana anda boleh menetapkan bingkai untuk dirakam pada pelbagai masa. Video yang ditembak pada Pixel 3a, secara amnya, adalah jelas dan mantap.

Kajian Google Pixel 3A: Kamera tak terkalahkan pada harga ini 4

Sehubungan dengan kamera depan, ia melakukan j0b dengan baik untuk menangkap selfies. Berbanding dengan kebanyakan kamera telefon lain, Pixel 3a mengklik lebih banyak selfie mencari semula jadi.

Tidak dinafikan bahawa kekuatan terbesar Google tidak dikompromi sama sekali dalam Pixel 3a. Sangat sedikit telefon akan dapat memadankan kamera Pixel 3a pada harga ini.

Kajian Google Pixel 3a: Prestasi


Sekarang, sesetengah mungkin merasakan bahawa Google telah menukarnya kepada mereka ketika datang ke pemproses. Lagipun, yang baru dilancarkan OnePlus 7 akan menelan belanja hampir Rs 8,000 tetapi mempunyai pemproses Snapdragon yang terbaru dan terpantas. Dengan Pixel 3a, kami mendapat pemproses Snapdragon 670 dan 4GB RAM. Terus terang, ia adalah pemproses yang tajam yang mendapat semua yang dilakukan dalam masa sebenar yang sebenar. Sama ada tugas harian, menatal dalam aplikasi atau berbilang tugas, anda tidak akan merasakan apa-apa ketinggalan dan gagap dalam Pixel 3a.

Walaupun ia berkaitan dengan permainan berat, Pixel 3a mengendalikannya dengan mudah. Kami bermain beberapa permainan intensif grafik dan terkejut melihat prosesor Snapdragon 670 mengurusnya dengan baik. Jangan sekali-kali menghukum buku dengan penutup seperti yang mereka katakan dan Pixel 3a hidup sehingga pepatah itu. Di atas kertas, ia mungkin kelihatan seperti ini tidak seperti telefon yang kuat tetapi dalam masa nyata, ia melakukan semua tugas tanpa cela.

Kajian Google Pixel 3A: Kamera tak terkalahkan pada harga ini 5

Terdapat kecacatan walaupun adalah bahawa Pixel 3a hanya memiliki memori 64GB dengan benar-benar tiada pilihan untuk berkembang. Oleh itu, ini boleh menjadi pemecah besar bagi banyak orang kerana orang suka menyimpan lebih banyak perkara di telefon mereka dan yang lebih penting seperti mempunyai pilihan menambahkan storan.

Apa yang berfungsi dalam Pixel 3a adalah bateri. Ia mempunyai bateri 3000mAh yang mudah bertahan 14-15 jam sederhana hingga penggunaan berat, yang secara terang-terangan agak mengagumkan. Google belum memberikan pengecasan tanpa wayar dengan Pixel 3a tetapi itu tidak dijangka sama ada.

Dari segi prestasi keseluruhan, anda tidak akan berasa terlalu banyak perbezaan berbanding dengan peranti Pixel 3.

Kajian Google Pixel 3a: Keputusan

Mari kita mulakan dengan apa yang anda tidak masuk dalam Pixel 3a. Ia bukan tahan air, tidak mempunyai pengisian tanpa wayar, penyimpanan yang tidak mencukupi dan mempunyai pemproses yang kurang berkuasa. Apa yang awak dapat? Kamera yang sangat baik, bateri yang hebat dan telefon yang menyampaikan prestasi yang lebih baik daripada setiap kategori. Pada Rs 39,999, Pixel 3a bukan telefon yang berpatutan oleh sebarang piawaian tetapi ia membawa telefon premium terbaik Google.

Bagi mereka yang membeli telefon untuk kamera – dan terdapat sekumpulan pembeli yang melakukan itu – Pixel 3a pada harga ini menawarkan kamera terbaik yang anda akan dapati. Ia mempunyai semua loceng dan wisel dan berbanding dengan hampir mana-mana telefon lain Pixel 3a boleh berdiri tinggi.

Bagi mereka yang melihat spesifikasi di atas kertas, terdapat pilihan yang lebih baik: OnePlus 7 dan Zenfone 6 untuk permulaan. Banyak pembeli akan berfikir bahawa jika Pixel 3a hanya sekitar markah Rs 30,000 maka ia akan mencuri mutlak. Kami akan cenderung bersetuju dengannya. Tidak dinafikan bahawa Pixel 3a adalah telefon yang sangat baik tetapi ia agak mahal kerana pakej keseluruhannya. Jika anda berfikir bahawa Rs 10,000 bernilai cukup untuk kamera Pixel, maka pergi untuk itu dan anda tidak akan kecewa dengan Pixel 3a.

.

Leave a Reply