Kajian earbuds wayarles Nokia benar: Memukul nota yang betul

Kajian earbuds wayarles Nokia benar: Memukul nota yang betul


Pembebasan boleh datang dalam banyak bentuk tetapi dalam dunia di mana kita dikelilingi oleh pelbagai alat sepanjang masa, ia benar-benar berasal dari menjadi wayarles. Kesepuluh teknologi mempunyai kebanyakan kita dalam cengkaman yang hampir sama dan apa-apa bentuk pembebasan pastinya suatu tanda yang baik walaupun dalam cara ia membuat anda terhubung dengan alat atau dua. Kami bercakap tentang kebebasan yang datang dalam bentuk fon telinga yang benar-benar wayarles dari pelbagai jenama. Telinga fon telinga yang benar-benar adalah kategori di mana setiap jenama bernilai garamnya ingin membuat penyok seperti ia berkembang pesat. Pemenang terbarunya di ruang angkasa adalah Nokia dengan TrueBall Wireless TrueS dan ingin menawarkan pilihan yang lain untuk mereka yang ingin memotong 'chord'. Kami menggunakan Nokia True Wireless Earbuds selama beberapa minggu dan di sini kajian kami:

Nokia True Wireless Earbuds review: Design

Tanda penuh kepada HMD Global (syarikat di belakang produk Nokia) untuk meletakkan reka bentuk yang menarik perhatian. Kami telah menjadi begitu biasa untuk melihat reka bentuk yang sama ketika datang ke fon telinga wayarles yang Nokia datang sebagai nafas udara segar. Sebagai permulaan, Nokia True Wireless Earbuds datang dalam sarung silinder yang kelihatan agak kemas dan berbeza dari hampir semua earbuds wayarles lain di luar sana.

Slaid pengecasan terbuka dengan tekan togol di bahagian atas dan mempunyai lampu penunjuk di bahagian bawah. Buka kes itu dan anda akan nampak kedua-dua telinga yang tersimpan di dalamnya. Lampu penunjuk memberitahu anda tahap bateri dan juga memberitahu jika tunas semula mengecas atau tidak.

Kajian earbuds wayarles Nokia benar: Memukul nota yang betul 1

Datang ke earbuds, mereka adalah padat dan sangat ringan. Diperbuat daripada separuh plastik dan separuh-logam, mereka memakai logo Nokia. Bandingkan dengan kebanyakan earbud wayarles lain – kecuali Apple AirPods – mereka sangat ringan. Mereka sesuai dengan keadaan yang sangat mudah dan mempunyai peluang yang sangat kecil untuk jatuh secara rawak sama ada.

Tidak semua hebat dengan reka bentuk earbud wayarles ini walaupun. Meletakkannya kembali dalam kes pengecasan boleh menjadi agak rumit. Seseorang perlu mendapatkannya dengan betul – dan ia mengambil masa untuk membiasakan diri – di tempat atau jika kes pengecasan tidak akan ditutup.

Setelah mengatakan itu, dari segi reka bentuk Nokia True Wireless Earbuds mendapat anggukan kami untuk menjadi unik, selesa dan mudah digunakan.

Nokia True Wireless Earbuds review: Performance

Keselesaan dan reka bentuk adalah aspek utama dari earbuds tanpa wayar tetapi pada penghujung hari ia semua tentang bagaimana kualiti audio yang baik atau buruk. Untuk bermula dengan earbuds Nokia True Wireless tidak menyokong codec aptX dan AAC. Ia hanya mempunyai sokongan untuk codec SBC yang menghadkannya kepada streaming audio berkualiti rendah. Untuk peranti yang berharga hampir Rs 10,000 satu mengharapkan untuk mendapat sokongan untuk codec yang membolehkan aliran audio berkualiti tinggi.

Menyambungkan earbud Nokia adalah sangat mudah dan tidak sabar untuk tidak memuat turun mana-mana aplikasi untuk apa-apa tujuan. Orang hanya perlu menyambungkannya ke Bluetooth dan lama tekan kedua-dua earbuds secara individu untuk memasangkannya dengan mana-mana peranti. Butang juga boleh digunakan untuk pilihan main balik, fungsi kelantangan dan matikan / pada earbuds. Tekan tunggal boleh memainkan atau menjeda muzik manakala ketuk dua kali di sebelah kiri menurunkan jumlah dan peningkatan jumlah kanan. Tekan tunggal pada earbuds juga boleh menjawab panggilan. Kualiti panggilan pada earbud Nokia adalah lebih memuaskan.

Dengan Bluetooth 5 di atas, earbuds Nokia True Wireless memastikan bahawa sambungan tetap dan kami tidak mempunyai sebarang aduan dengannya.

Kajian earbuds wayarles Nokia benar: Memukul nota yang betul 2

Datang ke persembahan audio, kami mendengar pelbagai genre muzik pada mereka dan kembali berpuas hati. Tidak ada ciri pembatalan bunyi aktif tetapi itu bukan masalah. Nokia True Wireless Earbuds tidak menyekat bunyi luar sepenuhnya tetapi cukup kuat untuk anda tidak terganggu dengan perbualan yang berterusan di sekeliling anda.

Red Hot Chilli Peppers 'Under the Bridge adalah lagu yang menawarkan skop yang cukup untuk menguji vokal dan mereka cukup jelas pada Nokia True Wireless Earbuds. Apabila kami mendengarkan beberapa lagu bass-berat seperti Papercut oleh Linkin Park kami mendapati bahawa ia tidak begitu baik berbanding Samsung Galaxy Buds. Gagasan dan tinggi bunyi yang sangat munasabah pada earbud Nokia. Walaupun dengan trek tinggi bernama – Selamat Datang ke Jungle oleh Guns 'n' Roses – Nokia earbuds berjaya memegang mereka sendiri.

Kebanyakannya, kami berpuas hati dengan kualiti audio Nokia Earbuds True True. Tetapi kekurangan codec yang tidak menyokong penstriman audio berkualiti tinggi adalah sedikit penurun. Walau bagaimanapun, kebanyakan pendengar muzik biasa – juga mereka yang tidak menggunakan peranti premium – tidak akan mendapati ini sebagai isu sama sekali.

Nokia True Wireless Earbuds review: Prestasi bateri

Satu ciri penting dalam mana-mana earbuds wayarles adalah prestasi bateri mereka. Lagipun tiada siapa yang suka mengenakan peranti lain pada siang hari. Semasa ujian kami, kami mendapati bahawa atas satu tuduhan kami boleh menggunakan earbud Nokia selama lebih dari empat jam. Di samping itu, kes caj yang dikenakan sepenuhnya menelan tiga kali lebih banyak. Oleh itu, ia adalah prestasi yang cukup baik dan kami tidak mendapati diri kami menyambungkan peranti ini kepada pengecas dengan kerap.

Nokia True Wireless Earbuds review: Putusan

Dilancarkan pada Rs 9,999, Nokia True Wireless Earbuds merupakan cadangan menarik bagi mereka yang mencari alternatif untuk Apple AirPods. Mereka sangat ringan, padat, menawarkan keselesaan yang selesa dan mempunyai kes caj yang berbeza juga. Tambah pada output audio yang cukup memuaskan dan hayat bateri yang baik, ia mempunyai pembuatan produk audio yang sangat baik. Kekurangan pengauditan audio berkualiti tinggi mungkin menjadi penurunan untuk audiophiles tetapi keseluruhannya adalah pilihan yang baik untuk mempunyai pembeli kali pertama juga. Ini adalah permulaan yang baik oleh Nokia dalam segmen 'yang boleh dipercayai' dan mempunyai sesuatu untuk semua orang.

.

Leave a Reply