Jabra Elite 85h kajian: Jack semua dagangan, Sarjana satu

Jabra Elite 85h kajian: Jack semua dagangan, Sarjana satu


Dalam buku menarik Alice Lewis Carroll, The Mad Hatter mempunyai beberapa barisan terbaik. Ambil satu ini sebagai contoh apabila dia memberitahu Alice: "Anda pernah menjadi lebih …. 'Lebih banyak'. Anda telah kehilangan kekayaan anda. "Kata-kata Mad Hatter mempunyai banyak makna apabila anda melihat jumlah peranti audio yang wujud di dunia. Kecuali bahawa sebaliknya adalah benar untuknya. Terdapat terlalu banyak "kekaburan". Terdapat fon kepala di telinga, terdapat fon kepala yang lebih telinga, maka terdapat peranti tanpa wayar yang benar-benar-benar untuk pergi dengan peranti yang benar-benar wayarles. Dengan benar-benar tanpa wayar, terdapat earbud dan kemudian terdapat fon kepala premium. Dissect them further dan semua ini boleh dibahagikan kepada segmen harga dan jenama. Anda mendapat kebiasaan yang kita bicarakan.

Dalam pasaran hiperventilasi ini, Jabra baru-baru ini melancarkan fon kepala premium Elite 85h yang lebih telinga di mana ia akan berdebar-debar dengan Sony dan Bose untuk merebut telinga calon pembeli. Ia datang dengan ciri-ciri, ciri-ciri dan hampir semua yang dibeli oleh pembeli fon premium. Kami menggunakan Jabra Elite 85h untuk beberapa waktu untuk mengetahui sama ada ia telah mendapat apa yang diperlukan untuk mengetuk Bose dan Sony. Berikut ulasan lengkap kami:

Jabra Elite 85h ulasan: Reka bentuk


Satu perkara yang kita cari paling dalam reka bentuk fon telinga yang lebih telinga adalah berapa banyak yang mereka timbang dan sama ada mereka selesa. Elit 85h dalam pengertian itu agak paradoks. Mereka menimbang kira-kira 296 gram yang lebih berat daripada kedua-dua Bose QC35 II dan Sony WH-1000XM3 lagi sangat kukuh. Elit 85h menawarkan penampilan premium dan rasa walaupun mereka membawa banyak plastik. Dudung dan luaran earcups diperbuat daripada kain yang menyebabkan mereka terdedah kepada habuk jika mereka dibiarkan terlalu lama.

Destar cukup tahan lama sementara earcups menawarkan bahan seperti kulit. The earcups mempunyai kusyen dan keselesaan yang cukup untuk mendengar muzik. Walaupun ia perlu dikatakan bahawa fon kepala mula berasa sedikit berat selepas beberapa jam. Setelah mengatakannya, itu adalah pilihan yang anda buat jika anda memilih pasangan fon kepala tanpa wayar. Kembali ke Elite 85h, anda juga boleh melaraskan ikat kepala untuk mendapatkan yang lebih baik dan selesa.

Jabra Elite 85h kajian: Jack semua dagangan, Sarjana satu 1

Kes yang disertakan dengan Jabra Elite 85h juga agak baik. The earcups dapat diputar dengan mudah dan sesuai dengan keadaannya di dalamnya. Walaupun ia membawa kita masa untuk mengetahui mekanisme putaran, kita akhirnya berjaya.

Setakat kawalan yang berkenaan, anda akan mendapati kebanyakan mereka di earcup yang betul. Terdapat tiga butang pada earcup yang betul: butang tengah adalah untuk bermain / jeda. Untuk menerima panggilan, terdapat butang lain dan butang ketiga adalah untuk jumlah dan skipping trek. Sekiranya anda melakukan satu tekan, kelantangan diselaraskan manakala tekan lama akan membolehkan anda melangkau trek. Long menekan butang pusat mendapat fon kepala untuk dipasangkan dengan mana-mana peranti melalui Bluetooth. Butang lain boleh mengaktifkan pembantu suara dengan satu akhbar. Jika anda mahu meredamkan panggilan maka anda perlu menekan butang yang kedua. Terdapat juga bicu 3.5 mm dan port USB Type-C pada earcup kanan fon kepala. Earcup kiri boleh digunakan untuk menukar pembatalan bunyi aktif (ANC). Tekan tunggal pada earcup kiri akan menghidupkan / mematikan ANC atau mengaktifkan mod pendengaran.

Jabra telah menyediakan banyak mikrofon dengan Elite 85h. Ia mempunyai lapan mikrofon – empat untuk panggilan suara, dua untuk ANC dan dua yang lain boleh digunakan untuk sama ada panggilan suara atau ANC.

Jabra Elite 85h review: Prestasi, hayat bateri


Dari segi teknologi canggih di dalam fon kepala, Jabra nampaknya telah memakan banyak barangan. Sebagai contoh, Jabra telah menggunakan AI untuk memastikan bahawa Elite 85h memberikan pengalaman muzik yang kukuh. Ia mendakwa untuk menyesuaikan kualiti audio secara automatik bergantung kepada persekitaran anda. Jabra mendakwa bahawa Elite 85h dapat mengesan lebih daripada 6,000 ciri bunyi dan kemudian menyesuaikan output audio bergantung kepada konteksnya. Kami mendapati ini sangat berguna terutamanya jika anda berada di petak Metro atau dalam lingkungan ribuan.

Satu aspek yang kita sendiri bukan peminat menggunakan apa-apa aplikasi untuk menyambungkan fon kepala. Anda perlu memuat turun apl Jabra Sound + untuk menyambungkan Elit 85h dan aplikasinya boleh digunakan untuk menala tetapan audio juga. Apa yang anda juga dapat masuk dalam aplikasi adalah pilihan untuk menyesuaikan slider EQ, memilih pratetap dan menukar mod ANC antara lain.

Jabra Elite 85h kajian: Jack semua dagangan, Sarjana satu 2

Ketika datang ke ANC, Elite 85h melakukan pekerjaan yang sangat baik. Untuk masa yang lama, hanya Bose yang memerintah roost apabila ia berlaku untuk pembatalan bunyi aktif tetapi perlahan-lahan Sony ditangkap dan kini Jabra mahu menceroboh di wilayah itu. Ia berfungsi dengan baik dalam menghalang segala macam bunyi bising dan sesuatu yang kami tidak mempunyai sebarang aduan.

Sejauh prestasi audio berkenaan, ia baik pada Elite 85h tetapi kami telah mendengar lebih baik, seperti Bose QC 35 II. Perkara dengan Elite 85h adalah bahawa anda tidak akan kecewa dengan kualiti bunyi tetapi tidak juga anda merasakan bahawa ia memberikan prestasi yang luar biasa. Bagi seseorang yang menghabiskan di mana-mana dekat dengan Rs 30,000 – Elite 85h berharga Rs 28,999 – seseorang mengharapkan prestasi cemerlang.

Kami mencuba pelbagai genre muzik di Elite 85h. Terdapat satu set lagu yang kita sering beralih kepada sambil meninjau fon kepala dan kami melakukan perkara yang sama dengan elit 8h. Sebagai contoh, "Orinoco Flow" Enya dibunyikan cukup baik pada Elite 85h dengan high dan mids baik tetapi rendah sebenarnya sangat baik. Queen's "Killer Queen" memberikan idea yang baik tentang bass yang sekali lagi sangat baik tetapi Sony WX-1000MH menawarkan sedikit lebih baik. Pemisahan instrumen pada Jabra Elite 85h ternyata baik dan seperti yang kita katakan secara keseluruhan ia memberikan output bunyi yang agak baik. Ia hanya benar-benar tidak mengetuk keluar dari taman yang Jabra lakukan dengan earbuds Elite 65t tanpa wayar. Seperti yang kita katakan, anda tidak akan kecewa tetapi tidak terlalu gembira dengan prestasi Elite 85h.

Setelah mengatakan bahawa, jika terdapat satu kawasan di mana Elit 85h mengetuk keluar dari taman maka itu adalah hayat bateri. Jabra mendakwa bahawa Elite 85h memberikan lebih daripada 30 jam hayat bateri dan kami mendapati ia sangat baik. Dengan caj tunggal, Elite 85h boleh bertahan selama beberapa hari walaupun dengan penggunaan ANC dan biasa. Prestasi baterinya sangat tidak menonjol pada masa ini kerana kedua-dua Bose dan Sony tidak bertahan selagi Elite 85h lakukan.

Walaupun ketika membuat panggilan / penerimaan, kami mendapati bahawa ANC berfungsi dengan baik dan tidak ada masalah yang kami hadapi. Malah, ia adalah salah satu fon kepala yang lebih baik di pasaran untuk membuat dan menerima panggilan.

Jabra Elite 85h kajian: Jack semua dagangan, Sarjana satu 3

Terdapat banyak ciri pintar di Elite 85h. Sebagai contoh, sebaik sahaja anda menghidupkan fon kepala, muzik akan berhenti secara automatik dan ia akan disambung semula apabila anda menghidupkannya. Anda tidak perlu menyambungnya lagi dan lagi sebaik sahaja anda mengeluarkannya daripada kes dibawa, mereka akan disambungkan secara automatik. Terdapat masalah sama sekali dengan sambungan Bluetooth. Peminat muzik di dalam anda mungkin tidak benar-benar jatuh untuk Elit 85h tetapi ia menawarkan pakej keseluruhan yang sukar untuk dikalahkan.

Jabra Elite 85h kajian: Keputusan

Terdapat sedikit yang salah dengan Jabra Elite 85h sebagai fon kepala premium yang lebih telinga kecuali satu perkara: harganya. Pada Rs 28,990, ia jatuh pendek pada kualiti audio berbanding pesaingnya. Sekiranya Jabra menaikkan harga itu sedikit lebih rendah maka ia akan mempunyai pemenang di tangannya. Namun, ini adalah sepasang fon kepala yang sangat baik yang anda boleh beli kerana ia menawarkan penampilan premium, sandaran bateri yang sangat baik dan semua ciri lain yang akan menggoda anda untuk membelinya. Hanya persaingan seperti Bose dan Sony yang ditawarkan adalah lebih baik dari segi kualiti audio. The Jabra Elite 85h adalah jack semua perdagangan dan tuan satu (bateri).

.

Leave a Reply