Ciri 'Smart Compose' secara langsung, inilah cara untuk menggunakannya

Ciri 'Smart Compose' secara langsung, inilah cara untuk menggunakannya


NEW DELHI: Google pada persidangan I / O 2018, mendedahkan beberapa ciri AI baharu yang datang ke Gmail. Salah seorang daripadanya adalah ketibaan 'Smart Compose' di mana perkhidmatan e-mel akan membantu pengguna membuat draf e-mel dengan mudah tanpa campur tangan mereka. Tujuan dari ciri ini adalah untuk membuat proses menulis ayat lebih cepat. Walaupun ciri penulisan pintar ini tidak digunakan untuk digunakan dengan segera, Google menjadikannya tersedia secara rahsia, tersembunyi sebagai ciri percubaan.

Oleh kerana ini adalah ciri percubaan, Google menggunakannya untuk mendapatkan maklum balas dan memperbaikinya sebelum melancarkannya kepada semua orang sebagai salah satu ciri arus perdana. Sekiranya anda ingin memulakan ciri 'Smart Compose' Gmail, inilah yang perlu dilakukan.

Langkah 1: Dalam antara muka Gmail baharu yang diperkenalkan oleh Google, klik pada butang 'Tetapan' seperti gear.

Langkah 2: Di bawah pilihan tetapan 'Umum', aktifkan akses Eksperimental dan simpan perubahan.

Langkah 3: Sekarang, muatkan semula halaman tersebut dan pergi ke Tetapan dan Di bawah bahagian 'Umum', tatal ke bawah dan klik pada Compose Smart.

Langkah 4: Klik pada 'Menulis cadangan pada'. Pilihan sama boleh dipilih untuk mematikan ciri tertentu.

Ciri 'Smart Compose' secara langsung, inilah cara untuk menggunakannya 1

Itu sahaja. Ia bernilai menambah bahawa ciri-ciri tertentu boleh didapati dalam bahasa Inggeris sahaja. "Komprehensif Pintar tidak direka untuk memberikan jawapan dan mungkin tidak selalu meramalkan maklumat yang benar," tambah halaman sokongan Gmail.

Pada masa pelancaran itu, pos blog rasmi syarikat itu menambahkan bahawa "Kerana ia beroperasi di latar belakang, anda boleh menulis e-mel seperti yang anda biasanya akan, dan Smart Compose akan menawarkan cadangan semasa anda menaip. Apabila anda melihat cadangan yang anda suka, klik butang "tab" untuk menggunakannya. "

Google mengatakan ciri baharu ini akan dilancarkan kepada semua pengguna dalam beberapa minggu akan datang. Ciri-ciri tertentu juga akan disediakan untuk pelanggan G Suite di tempat kerja pada bulan-bulan mendatang.

Beberapa hari sebelum Google IO 2018, firma itu melancarkan reka bentuk yang diubahsuai untuk perkhidmatan Gmailnya.

.

Leave a Reply