Berikut ialah cara menggunakan pemadaman WhatsApp untuk semua ciri


WhatsApp yang dimiliki Facebook akhirnya melancarkan pemadaman yang ditunggu-tunggu untuk semua orang. Minggu lalu, ciri ini telah disediakan untuk penguji beta tetapi kini syarikat telah melancarkannya untuk semua orang. Dengan ciri baharu ini, pengguna akan dapat memadamkan sebarang mesej yang telah dihantar secara tidak sengaja. Anda hanya perlu mengikuti langkah-langkah mudah untuk memadam mesej.

Berikut ialah cara menggunakan pemadaman WhatsApp untuk semua ciri 1

Sekiranya anda telah menghantar mesej yang salah kepada seseorang dan ingin memadamkannya. Kemudian anda hanya perlu memilih mesej dan bar atas akan muncul di tetingkap sembang anda yang terdiri daripada pelbagai pilihan seperti balasan, tanda bintang, salinan, ke hadapan dan maklumat. Bersama dengan pilihan ini, terdapat juga pilihan untuk memadam.

Berikut ialah cara menggunakan pemadaman WhatsApp untuk semua ciri 2

Apabila anda akan mengklik pada ikon padam, ia akan menunjukkan kepada anda pilihan untuk memadam mesej yang anda hantar. Anda boleh memadamkannya untuk semua orang atau hanya boleh memadamkannya untuk diri sendiri. Oleh itu, untuk memadam mesej, anda hanya perlu menaip pilihan. Setelah mesej dipadamkan penerima akan melihat mesej 'Mesej ini telah dipadamkan' dan skrin anda akan menunjukkan mesej 'Anda memadamkan mesej ini'.

Berikut ialah cara menggunakan pemadaman WhatsApp untuk semua ciri 3

Walau bagaimanapun, penghantar hanya akan mempunyai tetingkap selama tujuh minit untuk memadam mesej. Ciri ini tersedia untuk pengguna Android dan iOS.

Jadi, sekarang anda tidak perlu bimbang tentang apa-apa mesej yang dihantar dalam kumpulan yang salah atau berbual kerana anda boleh memadamkannya dengan mudah dan juga menyelamatkan diri anda dengan rasa malu.

.

Leave a Reply