Bagaimana untuk menyembunyikan foto peribadi pada Foto Google


Salah satu cara paling mudah untuk menyimpan foto kami adalah untuk melakukannya pada Foto Google. Aplikasi ini membolehkan pengguna menyimpan foto itu dan juga menjimatkan banyak ruang pada peranti mudah alih mereka.

Walau bagaimanapun, kami sering mempunyai beberapa foto dan video peribadi, yang tidak mahu dipaparkan dalam album utama. Kebanyakan masa kita tidak mahu foto-foto dilihat oleh sesiapa sahaja yang menyembunyikannya akan menghilangkan mereka dari suapan menatal utama. Jadi, jika anda mahu menyembunyikan foto anda dan memisahkannya maka anda boleh mengikuti hack mudah ini dan menyembunyikan foto peribadi anda.

Untuk menyembunyikan foto peribadi anda, anda boleh menggunakan ciri Arkib Google Foto. Ciri ini tersedia untuk semua Android, iOS dan pengguna web yang menggunakannya dengan mudah memisahkan foto dan video peribadi mereka dari album utama.

Bagaimana untuk menyembunyikan foto peribadi pada Foto Google 1

Untuk menggunakan ciri ini, pastikan anda mempunyai versi Foto Google 2.15. Untuk mengarkibkan foto atau video anda perlu membuka aplikasi dan memilih foto atau foto tertentu. Kemudian anda perlu mengetuk butang menu yang diletakkan di penjuru kiri sebelah atas aplikasinya.

Setelah menu dibuka, anda akan melihat pilihan Arkib di sana.

Sebaik sahaja anda mengarkibkan foto atau video, ia kemudian akan hilang dari album mel. Jangan bimbang foto itu tidak akan dipadamkan itu hanya akan disembunyikan. Arsip gambar dan video akan dipindahkan ke mana-mana folder yang telah ditetapkan sebelumnya dan boleh dicari bila-bila masa yang anda mahu.

Ciri ini sangat berguna dan juga menjimatkan anda daripada banyak malu.

Tonton: Cara menyembunyikan foto dan video dalam Foto Google

01:08

Bagaimana untuk menyembunyikan foto dan video dalam Foto Google

Memuatkan "src =" https://static.toiimg.com/photo/42715392.cms

.

Leave a Reply