Bagaimana untuk menyambungkan TV anda ke internet tanpa Wi-Fi terbina dalam

Bagaimana untuk menyambungkan TV anda ke internet tanpa Wi-Fi terbina dalam


SmartTVs adalah perkara yang sama. Pada zaman sekarang, ketika internet sangat meresap, penting untuk pergi ke TV yang menyokong sambungan internet (dikenali sebagai TV bersambung atau smartTVs). TV ini membolehkan pengguna melakukan banyak perkara seperti bermain permainan dalam talian, menonton filem, menyemak imbas web dan banyak lagi. TV pintar boleh menyambung ke internet melalui sambungan Ethernet berwayar atau melalui Wi-Fi terbina dalam yang membolehkannya menyambung ke rangkaian jalur lebar rumah.

Di sini kami beritahu anda bagaimana anda boleh menyambungkan TV anda ke internet tanpa Wi-Fi terbina:

* Jika TV datang bersambung dengan sambungan Wi-Fi tetapi menyokong pencerminan, anda boleh menikmati internet walaupun tanpa Wi-Fi. Pada dasarnya apa yang perlu anda lakukan ialah kandungan cermin dari telefon pintar yang dihubungkan ke internet anda ke TV skrin besar. Ini dipanggil pencerminan skrin atau pemutus skrin. Ini membolehkan anda mencerminkan kandungan telefon pintar anda terus ke skrin TV anda. Untuk ini, anda perlu membuka sambungan untuk skrin mencerminkan kedua-dua telefon pintar anda dan juga pada TV anda. Anda memerlukan telefon atau tablet Android yang menjalankan Android 4.4.2 atau ke atas untuk ini. Juga, TV anda harus menyokong pencerminan.

* Sekiranya TV anda tidak menyokong pencerminan, anda sentiasa boleh menyambungkan peranti seperti Chromecast untuk menghantar kandungan dari telefon pintar anda ke TV anda. Selain daripada Chromecast, terdapat juga beberapa peranti lain yang membolehkan apa-apa pada telefon atau tablet anda untuk dicerminkan ke TV anda. Ingat di sini bahawa anda tidak memerlukan TV pintar untuk aliran Netflix atau YouTube. Terdapat beberapa peranti yang boleh menyambungkan TV anda dan melakukan tugas ini untuk anda.

Datang ke pasaran untuk SmartTVs di INdia, seperti laporan dari Ernst dan Young pasaran televisyen di India, yang sekitar Rs 75,000 crore pada tahun 2017, diunjurkan mencecah Rs 1,30,500-crore menjelang akhir dekad ini.

Sebilangan besar TV yang dijual di negara ini adalah smartTV. "Terdapat pertumbuhan 40% jualan smartTV berbanding pertumbuhan 10-12% untuk kategori televisyen keseluruhan," kata Rajeev Bhutani, VP dari Perniagaan Elektronik Pengguna Samsung India, kepada TOI. Bukan sahaja jenama-jenama besar seperti Samsung, Sony, Videocon, tetapi juga pendatang baru seperti Intex dan Vu mengimbangi trend, berkat harga yang lebih rendah (12-15%) daripada smartTV berbanding dua hingga tiga tahun lalu.

Jurang harga antara TV bukan pintar dan TV pintar kini hanya sekitar 20%, kata CM Singh, ketua pegawai operasi di Videocon. "Terdahulu sekitar 50%."

Kesan TV pintar bukan hanya terhad kepada metros yang lebih besar, kerana ia juga telah dijemput di bandar-bandar kecil, seperti pegawai utama dari Videocon dan Sony.

.

Leave a Reply