Bagaimana untuk mengubah kata laluan Gmail anda

Bagaimana untuk mengubah kata laluan Gmail anda


Privasi dan keselamatan siber kini menjadi sangat penting – bukan hanya untuk syarikat dan organisasi besar – tetapi juga untuk pengguna biasa. Kemungkinan penggodam yang mendapat akses ke butiran peribadi dan fail anda adalah sangat tinggi, dan ramai yang telah menjadi mangsa "penyusup" ini.

Perkhidmatan e-mel anda adalah bentuk perkhidmatan internet paling mudah yang boleh diretas. Ambil contoh hacking e-mel Yahoo, yang berlaku tahun lepas. Berjuta-juta maklumat akaun e-mel telah diakses oleh penggodam, dan syarikat itu terlambat untuk merealisasikan kerosakan yang telah dilakukan. Walau bagaimanapun, syarikat itu memaklumkan pengguna pada peringkat seterusnya untuk menetapkan semula kata laluan mereka.

Sebaliknya, Google mempunyai keselamatan yang lebih kuat terhadap semua perkhidmatannya, termasuk Gmail, perkhidmatan klien emel terbesar di dunia. Walau bagaimanapun, hanya kerana keselamatan siber adalah tinggi, ini tidak bermakna akaun anda selamat. Ia masih memerlukan anda menukar kata laluan anda setiap saat dan kemudian.

Oleh itu, kami membawa anda melalui langkah mudah mengubah kata laluan anda dan membantu anda memastikan data anda selamat.

Pembaca ambil perhatian, bahawa mengubah kata laluan ke Gmail mengubah kata laluan kepada semua perkhidmatan Google anda. Google, dengan fikirannya yang bijak, datang dengan penyelesaian One Login berfungsi untuk Semua Perkhidmatan di bawah payung Google. Jadi, tetapkan semula anda

Kata laluan akaun Google adalah sama seperti menukar kata laluan Gmail anda.

1.

Buka penyemak imbas anda dan tuju ke halaman Tetapan Akaun Google, atau anda boleh klik di sini. Jika anda sudah log masuk ke akaun Google anda di Chrome, anda akan diarahkan terus ke halaman utama MyAccounts.

2.

Di bawah bahagian 'Masuk dan keselamatan', klik pada 'Masuk ke Google' untuk menetapkan semula kata laluan anda.

3.

Jika anda telah menghidupkan Pengesahan Dua Faktor (TFA), anda perlu menggunakan kod Google untuk log masuk pertama sekali lagi ke akaun anda. Ini menghindarkan akses yang tidak dibenarkan ke akaun anda, dan anda juga akan mengetahui apabila seseorang sedang cuba mengakses akaun anda.

4.

Sebaik sahaja anda memasukkan kod dan log masuk, anda boleh meneruskan untuk memasukkan kata laluan akaun baru anda.

Tonton: Cara mengemas kini / mengubah kata laluan akaun Gmail anda

00:44

Bagaimana untuk menukar kata laluan Gmail pada PC

Memuatkan "src =" https://static.toiimg.com/photo/42715392.cms

.

Leave a Reply