Bagaimana untuk mengambil gambar dengan pengimbas cap jari pada mana-mana peranti Android

Bagaimana untuk mengambil gambar dengan pengimbas cap jari pada mana-mana peranti Android


Telefon pintar hari ini dilengkapi dengan pelbagai ciri mudah. Walaupun sesetengahnya berasaskan perisian, yang lain menggunakan kelebihan perkakasan. Ambil contoh, sensor cap jari. Ia membuka kunci telefon pintar anda dengan mudah seperti ketukan jari, tanpa perlu memasukkan kata laluan setiap kali. Tetapi membuka kunci bukanlah satu-satunya sensor cap jari yang boleh dilakukan. Ia juga boleh digunakan untuk meringankan banyak tugas lain, seperti mengambil gambar.

Sama seperti Google Pixel dan Pixel XL datang dengan gerak isyarat sensor cap jari, lapisan kulit EMUI Huawei juga menambah fungsi tambahan kepada pengimbas cap jari. Begitu juga, sensor cap jari LG V20 juga menggabungkan butang kuasa.

Teruja untuk menjadikan sensor cap jari telefon pintar anda lebih baik? Berikut adalah cara anda boleh menggunakannya untuk mengklik gambar pada mana-mana telefon pintar Android yang mempunyai satu.

Langkah 1) Walaupun beberapa sensor jari cap jari android menyokong aplikasi kamera, yang lain tidak. Jadi, anda perlu memuat turun aplikasi dari Google Play Store yang dipanggil 'Dactyl' (Ia boleh digunakan untuk penggunaan percubaan untuk maksimum 10 kali selepas itu anda perlu membelinya)

Langkah 2) Selepas anda memuat turun aplikasi, halaman utama menunjukkan pilihan 'Tetapan Halaman Terbuka'. Ini membolehkan anda mengkonfigurasi tetapan kebolehaksesan dan kebenaran.

Langkah 3) Setelah anda memberikan kebenaran kepada semua aplikasi yang diperlukan, anda akan melihat semua aplikasi yang Dactyl menyokong. Ini termasuk hampir semua aplikasi yang datang dengan fungsi kamera dalam aplikasinya seperti WhatsApp dan Facebook.

Langkah 4) Sebaik sahaja anda telah memilih semua aplikasi yang anda mahu gunakan dengan sensor cap jari untuk mengambil gambar, buka aplikasi kamera pada telefon pintar anda. Anda akan melihat pemberitahuan 'Perkhidmatan Dactyl Running' di atas butang pengatup. Sekarang letakkan jari anda pada sensor cap jari dan anda boleh mengklik gambar.

.

Leave a Reply