Bagaimana untuk mendapatkan OS Android terbaru Google sekarang

Bagaimana untuk mendapatkan OS Android terbaru Google sekarang


Berikutan kitaran tahunannya, gergasi pencarian Google telah mengumumkan sistem operasi Android terbarunya, Android P di persidangan pemaju Google I / O.

Semua ciri, yang merupakan sebahagian daripada kemas kini Android terkini dan sudah tersedia untuk pemaju. Buat kali pertama, ini tidak terhad kepada telefon bimbit Google. Seperti yang diumumkan pada majlis itu, sebagai sebahagian daripada Projek Treble, Google akan melancarkan versi Beta Android P kepada pembuat telefon pintar rakannya.

Jika anda berada di kalangan pengguna Android yang gemar dan ingin mendapatkan tangan anda kemas kini ini sekarang, inilah yang perlu anda lakukan:

1. Pergi ke www.google.com/android/beta.

2. Log masuk ke akaun Google anda

3. Tatal ke bawah dan cari peranti anda yang layak

4. Ketik pada opt-in sebaik sahaja anda melihat peranti anda

5. Satu mendaftar, anda harus menerima pemberitahuan pembaruan perisian. Jika tidak, Anda perlu menyemak kemas kini secara manual. Untuk itu, pergi ke Tetapan> Sistem> Kemas Kini Sistem

6. Sahkan muat turun dan mulakan semula peranti anda untuk menyelesaikan prosesnya.

Walaupun langkah-langkah ini mungkin layak untuk telefon Google, anda mungkin perlu bekerja sedikit tambahan untuk peranti rakan kongsi yang lain – Telefon Penting, Sony Xperia XZ2, Xiaomi Mi Mix 2S, Nokia 7 Plus, Oppo R15 Pro, Vivo X21 dan akan dilancarkan OnePlus 6 – kerana tiada kemasukan langsung secara langsung. Anda akan dikehendaki untuk menghidupkan telefon pintar anda dengan beta membina sistem operasi.

Sebagai sebahagian daripada kemas kini Android P, pengguna mendapat ciri seperti Baterai Adaptasi, Kecerahan Adaptasi, Tindakan Aplikasi, Rempah dan banyak lagi.

Selain itu, Google juga mengumumkan beberapa ciri baharu dalam produknya yang paling banyak digunakan – Foto Google, Gmail, Berita dan banyak lagi. Produk-produk ini kini mempunyai integrasi yang lebih dalam terhadap Kecerdasan Buatan.

.

One Response

  1. Firdaus

Leave a Reply