Bagaimana untuk memindahkan muzik ke iPhone tanpa menggunakan iTunes

Bagaimana untuk memindahkan muzik ke iPhone tanpa menggunakan iTunes


Untuk sebab tertentu, terdapat tanggapan aneh mengenai penggunaan iTunes. Orang secara automatik menganggap bahawa ia adalah sukar untuk digunakan walaupun sebelum memberikannya satu pukulan. Sebaik sahaja anda membiasakannya, anda akan tahu ia adalah salah satu pemain media yang paling mudah di luar sana yang sebenarnya mengatur fail anda. Tetapi setelah mengatakannya, iTunes juga merupakan salah satu cara paling menjengkelkan untuk memindahkan muzik ke iPhone anda.

Pada masa ini anda perlu memindahkan lagu baru ke iPhone atau iPad anda menyedari betapa menyusahkannya. Terima kasih kepada kemajuan ini, kami kini boleh memindahkan sebarang jenis fail ke iPhone kami tanpa penggunaan iTunes.

Gunakan aplikasi streaming Muzik: Untuk menjaga diri anda dikemas kini dengan muzik baru, lebih baik untuk menggunakan salah satu aplikasi streaming muzik. Apple mempunyai 'Apple Music' sendiri dan sebaik sahaja anda mempunyai langganan, Apple Music akan menyegarkan semula datanya untuk memberikan anda kandungan segar. Jika anda mempunyai storan yang mencukupi pada peranti anda, anda juga boleh memuat turun lagu untuk mendengar luar talian. Ambil perhatian bahawa lagu yang dimuat turun hanya boleh didapati untuk didengar di luar talian dan bukan fail keras yang boleh anda pindahkan di tempat lain.

Pemain media tempatan: Pemain media tempatan seperti VLC tidak menulis data ke perpustakaan iOS teras. Ia menyimpan semua fail dalam storan aplikasi. Pemindahan boleh dilakukan dengan seret dan lepas menggunakan penyemak imbas web dan Wi-Fi, atau penyimpanan awan. Anda juga boleh menggunakan AirDrop untuk menghantar fail ke telefon anda dan memilih aplikasi yang anda mahu gunakan untuk memainkan fail kemudian.

Penyimpanan Awan: Menyimpan fail dan data pada iCloud telah menjadi cara paling mudah untuk menyimpan fail anda untuk akses. Anda boleh melakukan perkara yang sama dengan semua fail muzik anda. Sebaik sahaja anda menyimpannya di Storan Awan anda, anda tidak perlu iTunes menyalin fail muzik ke telefon anda. Apa yang perlu anda lakukan ialah log masuk ke akaun simpanan anda dan muat turun lagu yang anda mahu.

Pemacu kilat Penyimpanan luaran: Syarikat-syarikat seperti SanDisk telah menghasilkan pemacu kilat dengan penyambung kilat pada satu hujung dan jenis USB biasa A pada yang lain. Ini akan membolehkan anda menyambung pemanduan yang sama ke telefon anda dan ke PC anda. Apa yang anda perlu lakukan ialah memuat turun apl yang serasi untuk mengakses pemacu pada telefon anda. Sebaik sahaja anda menyalin fail ke pemacu, sambungkannya ke telefon anda. Selepas membuka aplikasi, anda akan diberi pilihan untuk menyandarkan fail telefon pada pemacu denyar, anda boleh memilih untuk menarik diri. Tetapi ia juga akan memberi anda pilihan untuk menyalin fail pada pemacu ke aplikasinya. Fail-fail ini disalin dari pemacu akan disimpan di storan aplikasi dan anda boleh mengaksesnya bila-bila masa yang anda suka.

.

Leave a Reply