Bagaimana Menggunakan Bayaran WhatsApp pada iOS

Bagaimana Menggunakan Bayaran WhatsApp pada iOS


WhatsApp adalah salah satu daripada platform rangkaian sosial yang paling popular di India, dan anda juga mesti menjadi salah satu daripada berjuta-juta pelanggan menggunakannya selama berjam-jam setiap hari. Sekarang, anda akan membaca bahawa WhatsApp telah memperkenalkan ciri Pembayaran berdasarkan UPI (Unified Payments Interface). Buzz sekitar pelancaran ciri ini juga akan memberi kesan kepada anda, dan anda mesti bersemangat untuk mula menggunakan ciri hebat ini pada iPhone atau peranti iOS anda yang lain.

Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikuti untuk mula menggunakan ciri Pembayaran WhatsApp pada peranti anda:

Cara Menetapkan Ciri Pembayaran WhatsApp-

Langkah 1- Buka WhatsApp pada telefon anda dan pilih pilihan "Tetapan" di sudut kanan bawah. Selepas itu, pilih pilihan "Pembayaran".

Langkah 2- Sekarang, anda perlu mengetuk pilihan "Tambah Akaun Baru".

Langkah 3- Anda perlu mengesahkan nombor telefon anda melalui SMS, jadi pada ketik skrin seterusnya pada butang "Terima dan Terus".

Langkah 4- Sekarang anda perlu melengkapkan pengesahan. Sebaik sahaja anda telah mengesahkan nombor telefon anda, anda akan dapat melihat senarai bank yang disokong.

Langkah 5- Sekarang pilih bank anda dan masukkan maklumat akaun dan ikuti arahan pada skrin. Kemudian anda akan diminta untuk menyiapkan PIN UPI anda.

Langkah 6- Sahkan PIN UPI anda dan tekan butang "Selesai". Sekarang ciri pembayaran WhatsApp anda sedia untuk digunakan.

Cara Hantar Uang Menggunakan WhatsApp Payment-

Sekarang bahawa anda telah menyiapkan ciri pembayaran pada WhatsApp anda, anda sudah bersedia untuk menghantar wang. Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikuti untuk membuat pembayaran / menghantar wang menggunakan WhatsApp-

Langkah 1- Buka WhatsApp pada telefon anda dan kemudian buka perbualan dengan orang yang anda mahu hantar wang. Sekarang tekan butang "+" di sudut kiri bawah.

Sekiranya anda menggunakan Kumpulan Chat, prosesnya sama. Buka tetingkap sembang dan tekan butang "+" pada sudut kiri bawah

Langkah 2- Pilih pilihan "Pembayaran".

Sekarang jika anda menggunakan tetingkap sembang kumpulan, anda perlu melakukan satu langkah lagi. Hanya pilih nama orang yang anda mahu hantar wang.

Langkah 3- Sekarang masukkan jumlah yang anda mahu hantar dan buat nota untuk dihantar bersama. Ketik pada butang hantar.

Langkah 4- Sekarang anda akan diminta untuk menaip PIN UPI 4 digit anda. Taipkan PIN yang betul dan ketik butang submit. Itu sahaja; urus niaga kini selesai.

Anda tidak perlu berbuat apa-apa untuk menerima wang yang dihantar oleh seseorang. Ia akan dikreditkan ke akaun bank anda secara automatik, dan anda akan menerima pemberitahuan dari bank anda.

.

Leave a Reply