Apple macOS High Sierra v10.13: Berikut adalah cara untuk memuat turun

Apple macOS High Sierra v10.13: Berikut adalah cara untuk memuat turun


NEW DELHI: Apple baru sahaja membuat versi pengguna macOS High Sierra (v10.13), sistem operasi untuk pengguna MacBook dan iMac, tersedia untuk dimuat turun di seluruh dunia. Versi OS diperkenalkan pada bulan Jun semasa persidangan WWDC 2017 bersama watchOS, iOS dan tvOS. Terdapat beberapa ciri baru dalam macOS High Sierra, yang boleh dimuat turun secara percuma.

Walau bagaimanapun, sebelum anda melompat ke hadapan untuk memuat turun sandaran OS MacBook atau iMac anda di mana anda akan memuat turun dan memasang versi terbaru. Anda boleh menggunakan Run Time Machine atau perkhidmatan sandaran dalam talian anda. Saiz pemasangan adalah sekitar 5GB jadi mungkin mengambil sedikit masa bergantung pada sambungan internet.

Jadi inilah caranya anda boleh memuat turun macOS High Sierra (v10.13):

-Buka App Store di dalam folder Aplikasi di MacBook atau iMac di mana anda perlu memuat turun versi OS.

-Search for macOS High Sierra. Ia juga boleh didapati di bahagian ciri App Store.

-Klik pada pilihan untuk mencetuskan bahagian Sierra High di App Store dan klik pada butang Muat turun yang diletakkan di sebelah kiri atas aplikasinya.

-Setelah dimuat turun, MacBook atau iMac secara automatik akan melancarkan pemasangan. Untuk meneruskan terus atau tekan Command-Q untuk berhenti untuk pemasangan kemudian.

-Klik pada 'Setuju' dalam bahagian perjanjian lesen perisian.

-Pilih pemacu permulaan Mac dan klik pada pemasangan.

-Buat ID dan kata laluan anda dalam alat Pembantu baru yang dimuat turun oleh pemasang.

-Mulakan semula peranti apabila digesa oleh pemasang. Ingat untuk menutup aplikasi latar belakang yang lain.

-Setelah pemasangan MacBook atau iMac akan dimulakan semula dengan macOS High Sierra.

Ciri-ciri Apple macOS High Sierra:

macOS High Sierra adalah pengganti kepada MacOS Sierra syarikat. Ia termasuk pelayar Safari yang dipertingkat dan lebih berkuasa. Pelayar dilengkapi dengan fungsi terbina dalam untuk menyekat video / audio daripada autoplaying. Di samping itu, terdapat ciri Pencegahan Penjejakan Pintar yang menggunakan pembelajaran mesin untuk menghalang iklan daripada menjejaki pengguna, sehingga meningkatkan privasi.

OS menyokong pandangan split skrin penuh untuk multitasking yang lebih baik, sementara menggunakan ruang disk sebanyak 35%. Aplikasi Foto baru mendapat UI yang dipertingkat bersama-sama dengan grid tontonan yang baru, ciri pengenalan wajah yang lebih baik, dan pilihan penyuntingan baru yang dipertingkatkan.

Walaupun macOS sehingga kini menggunakan sistem fail HFS, High Sierra membawa Sistem Fail Apple 64-bit (APFS) sebagai lalai baru. OS baru adalah lebih selamat dan selamat dengan penyulitan asal.

Selain sokongan format video yang lebih baik untuk MacBooks, beta pemaju versi OS baru akan disediakan mulai hari ini. Beta awam akan tiba lewat bulan ini dan versi terakhir akan dihantar lewat tahun ini.

.

Leave a Reply