Apple iPad Pro (2018) kajian jangka panjang: iCame. saya nampak. iConquered. Hampir

Apple iPad Pro (2018) kajian jangka panjang: iCame. saya nampak. iConquered. Hampir


Terdapat kategori dan di dalamnya terdapat peranti. Kemudian ada kategori yang sangat popular dan di bawahnya terdapat peranti yang menghalang dan menghantui. Dan kemudian ada kategori yang hampir di ambang dihapuskan dengan peranti yang kebanyakannya lembap squibs, dengan pengecualian aneh yang menentang. Kami bercakap mengenai tablet dan pengecualiannya ialah iPad Apple. Sejak dilancarkan pada tahun 2010, iPad sentiasa membahagikan pendapat – tidakkah selalu berlaku dengan produk Apple? – dengan sesetengah orang yang benar-benar bersumpah dengan iPad dan sesetengah orang yang mendapati ia agak tidak penting teknologi yang tidak benar-benar membawa apa-apa yang baru ke meja.

Apple, di pihaknya, sentiasa gung-ho tentang iPad. Lagipun selain iPhone, satu kategori itu mungkin telah melihat bilangan lelaran dan variasi yang paling banyak. Tetapi gergasi teknologi yang berpangkalan di Cupertino dengan Apple iPad Pro (2018) mahu mencabar ketuanan pembuat komputer riba dan menjadikannya sebagai pengganti komputer riba. Kami telah menggunakan Pro iPad baru (2018) selama lebih empat bulan sebagai pengganti 'hampir' untuk MacBook Pro kami. Apa yang kita fikirkan Pro iPad baru (2018)? Baca terus untuk mengetahui lebih lanjut:

Apple iPad Pro (2018) ulasan: Reka bentuk dan paparan

Terdapat beberapa peranti yang sangat sedikit – sesungguhnya terdapat beberapa syarikat yang sangat sedikit – yang menyusun estetika reka bentuk dengan fungsi yang sempurna kepada T. Apple telah melakukannya selama bertahun-tahun dengan iPad sebagai pengkritik terbesar jenama akan mengaku bahawa ia mempunyai rekod jejak yang kekal hampir cacat percuma. Pro iPad baru pastinya peninjau dari semua sudut. Ia datang dalam dua saiz – 11 inci dan 12.9 inci dan yang kita dapat untuk semakan adalah varian bersaiz kecil.

Dengan iPad Pro, Apple selepas masa yang lama telah menjadi lebih edgier dengan reka bentuknya. Ini adalah iPad yang kelihatan licin seperti keluk yang berkaitan dengan Apple menjatuhkan tepi sudut untuk membuatnya kelihatan lebih baik. Cabaran dengan keluk adalah bahawa mereka perlu menggabungkan dengan lancar dengan paparan dan tidak kelihatan seperti mata. Untuk sementara waktu sekarang iPad telah kelihatan hampir sama tetapi dengan iPad Pro, Apple telah membuat perubahan reka bentuk yang bernilai perubahan. Dalam erti kata ia reka bentuk pertama iPad meminjam banyak isyarat dari MacBook Pro (kita akan bercakap tentang prestasi secara terperinci kemudian). Bezels juga lebih kecil dan nisbah skrin-ke-badan agak baik untuk dilihat. Ia bukan paparan tepi-ke-tepi tetapi masih merupakan kerja yang hebat yang dilakukan dengan paparan LCD dengan membulatkan sudut.

Apple iPad Pro (2018) kajian jangka panjang: iCame. saya nampak. iConquered. Hampir 1

Perubahan reka bentuk terbesar adalah kehilangan butang Laman Utama. Pro iPad meminjam kamera TrueDepth yang sama dan teknologi FaceID yang pertama kali diperkenalkan dengan iPhone X. Apa yang benar-benar baik ialah FaceID berfungsi dalam mana-mana orientasi. Sebagai contoh, jika anda memegang iPad dalam landskap dan kamera dilindungi, akan ada pemberitahuan untuk membolehkan anda mendedahkannya. Kebanyakan orang – mereka yang berada pada iPhone XS, XR, XS, XS Max sekurang-kurangnya – digunakan untuk memegang telefon secara menegak dan menggunakan FaceID. Dengan iPad anda boleh menahannya secara mendatar atau menegak dan berfungsi seperti pesona.

Adakah kita terlepas butang Home? Tidak lama lagi. Gerak isyarat Apple jauh di hadapan persaingan dan sekali lagi terbukti dengan iPad. Satu perlu hanya mengetuk skrin untuk bangun dan isyarat lain lancar seperti biasa. Walaupun dengan dok di iPad, swiping berfungsi dengan baik. Sebenarnya, sangat baik jika anda beralih antara MacBook dan iPad Pro, tangan anda secara naluriah akan bergerak ke skrin MacBook.

Di belakang Pro iPad, terdapat beberapa perubahan juga. Benjolan kamera sedikit lebih menonjol dan penyambung pintar papan kekunci juga mendapati tempat di bahagian belakang iPad.

Apple iPad Pro (2018) kajian jangka panjang: iCame. saya nampak. iConquered. Hampir 2

Papan kekunci pintar (yang berharga Rs 13,990) juga merupakan papan kekunci mencari lebih bersih. Ia sesuai dengan baik dan cukup fleksibel. Tetapi satu-satunya kecacatan ialah ia hanya menawarkan dua sudut untuk mengawal papan kekunci pada.

Apple telah meletakkan sebanyak empat pembesar suara, lima mikrofon dalam Pro iPad baru. Perubahan besar lain ialah penyambung USB-C yang menggantikan penyambung kilat yang digunakan oleh generasi terdahulu iPad. Jika anda seorang pengguna Apple tegar maka ini pasti akan mengganggu anda kerana kini iPhone adalah satu-satunya peranti yang tidak menyokong Type-C. The iPad Pro (2018) mendapat kelulusan kami apabila ia datang kepada reka bentuk kerana ia mengeluarkan yang terbaik falsafah reka bentuk Apple.

Banyak perkara yang baik tentang reka bentuk bersinar terang kerana paparan yang sangat baik yang menawarkan Apple iPad Pro. Apple telah memaparkan paparan 2732×2049 Liquid Retina LCD dengan 264ppi. Walaupun ia tidak begitu berbeza dari iPad Pro yang dilancarkan tahun lepas tetapi masih paparan yang sangat mendalam.

Adakah ia membaca buku-buku-buku tidak membaca e-buku dan pergi ke paperbacks moden – atau menonton kandungan multimedia, paparan Pro Pro tidak akan meninggalkan mana-mana bilik untuk aduan.

Apple iPad Pro (2018) ulasan: Prestasi

Apabila Ketua Pegawai Eksekutif Tim Cook pergi ke panggung pada bulan Oktober untuk memperkenalkan iPad ini, dia membuat banyak pengamatan yang menarik. Sebagai contoh, lebih banyak iPads dijual daripada mana-mana syarikat lain yang menguruskan dengan komputer riba mereka. Masak juga menekankan pada fakta bahawa pemproses – lapan teras A12X – yang menguasai iPad lebih cepat daripada 92% PC mudah alih yang dijual. Terdapat sedikit keraguan bahawa apabila ia datang kepada pemproses ini iPad yang benar-benar menyala-nyala. Walaupun iPad mungkin melepaskan komputer riba tertentu dengan selesa, terdapat beberapa kebenaran yang tidak selesa mengenainya.

Untuk memulakan dengan Pro iPad berjalan iOS 12 – yang merupakan sistem operasi yang sangat baik seperti yang diperakui oleh iPhone – dan melakukan tugas yang baik apabila anda menggunakannya sebagai tablet. Pada masa ini anda ingin secara aktif menggantikan iPad dengan komputer riba, beberapa batasan timbul.

Apple iPad Pro (2018) kajian jangka panjang: iCame. saya nampak. iConquered. Hampir 3

Jelas sekali bahawa keseluruhan menggantikan-the-laptop-with-iPad ini bergantung pada jenis kerja yang anda lakukan. Walaupun kita benar-benar tidak boleh bercakap untuk kebanyakan profesional, dalam tugas sehari-hari kita terdapat beberapa isu di sana sini. Contohnya, di tempat kerja kami, kami menggunakan sistem pengurusan kandungan yang tidak menyokong sebagai MacBook. Sebagai permulaan, Safari tidak menyokong sistem pengurusan kandungan yang bermaksud bahawa kami terlalu bergantung pada Google Chrome. Apl Google berfungsi dengan baik tetapi menyerang imej tertentu dalam Gmail sangat sukar. Aplikasi Gmail untuk iPad adalah – dan tidak ada perkataan lain untuknya – sesungguhnya mimpi ngeri digunakan. Bergerak untuk menyimpan imej dari Chrome juga merupakan masalah besar dan seseorang terpaksa berpindah ke Safari. Safari adalah pelayar yang benar-benar cekap dan ketika kami tidak pernah merasakan keperluan untuk menggunakan Chrome pada iPhone atau bahkan iPad untuk perkara itu, seseorang harus bergantung kepadanya jika anda melakukan kerja-kerja komputer riba.

Untuk menulis dan menyunting dokumen sehari-hari yang normal, kami tidak boleh mengadu apa-apa tentang iPad. Penjelajahan web juga kekal lebih atau kurang masalah. Walaupun seseorang akhirnya mengambil lebih banyak masa untuk melaksanakan tugas rutin di iPad. Itu juga turun untuk mengambil sedikit masa untuk mengetahui fungsi tertentu.

Apple iPad Pro (2018) kajian jangka panjang: iCame. saya nampak. iConquered. Hampir 4

Malah aplikasi Microsoft adalah sedikit masalah pada iPad. Seseorang boleh mempunyai langganan Pejabat tetapi misalnya banyak fon di Word tidak tersedia. Perlu diingat ia adalah langganan yang sama yang kami miliki untuk MacBook dan kami tidak perlu memuat turun fon tetapi pada iPad anda hanya mendapat segelintir dan rehat yang anda perlu muat turun.

Terdapat satu penyelesaian untuk setiap 'masalah' yang iPad melemparkan tetapi titiknya adalah bahawa terdapat masalah yang kita pasti tidak menghadapi pada MacBook. Kini seseorang mungkin mengatakan bahawa ia adalah perbandingan yang tidak adil tetapi hey, kita tidak memulakannya. Sekiranya anda berada pada tarikh akhir yang mendesak, kemungkinan anda akan mendapati diri anda meraih lebih banyak MacBook daripada yang anda mahukan. Sekali lagi, seperti yang kita katakan bahawa ini akan bergantung pada jenis kerja yang anda lakukan setiap hari.

Sebagai contoh, jika anda seorang jurugambar atau editor video, kemungkinan anda mungkin tidak mempunyai banyak aduan dengan Pro iPad. Banyaknya jatuh ke Pensil Apple baru yang Apple telah melancarkan bersama dengan Pro iPad pada Oktober 2018. Pensil baru akan dilampirkan di sisi iPad dan boleh dikenakan secara serentak juga. Fungsi Pensil masih menjadi kedudukan tertinggi. Sama ada untuk doodling kasual atau penyuntingan foto tegar, Pensil berfungsi dengan baik.

Pro iPad (2018) dikuasakan oleh cip Bionic A12X. Kini ini adalah pemproses yang kami lihat telah dilihat pada iPhone 2018 tetapi iPad yang lebih pantas. Ini bermakna anda mendapat grafik yang lebih baik, prestasi yang lebih baik daripada pada mana-mana iPad atau untuk perkara itu apa-apa iPhone yang kita lihat. Tidak ada satu aplikasi atau tugas yang digunakan untuk had maksimalnya boleh 'memecah' iPad ini. Segala-galanya mengenai prestasi pemproses adalah kedudukan tertinggi. Begitu banyak supaya setiap tablet lain dibandingkan dengan palet iPad ini berbanding. Tiada tablet lain mengoptimumkan OS yang dijalankan dan memberikan prestasi yang lebih baik daripada Pro iPad.

IPad dilengkapi dengan simpanan sebanyak 1TB yang sangat besar. Plus, ini adalah peranti jenis-C, ia jauh lebih mudah untuk disambungkan ke peranti / aksesori lain juga.

Apple iPad Pro (2018) kajian jangka panjang: iCame. saya nampak. iConquered. Hampir 5

Di sini sekali lagi menggunakan iPad Pro sebagai komputer riba kepada sesetengah mungkin masalah. Apple telah memberikan hanya satu pelabuhan yang bermaksud bahawa seseorang perlu membawa banyak dongle jika anda – yang majoriti pengguna – bergantung kepada jenis pilihan sambungan lain. Mereka yang berada di ekosistem Apple mungkin hanya digunakan untuk kehidupan sebagai "pembawa dongle" tetapi untuk yang lain, ini mungkin pemecah perjanjian. Itulah jika anda merancang untuk menggunakan iPad ini sebagai pengganti komputer riba. Jika tidak, jenis-C adalah tambahan yang sangat diperlukan pada iPad kerana ia membolehkan pengguna menyambungkannya ke lebih banyak peranti.

Apple iPad Pro (2018) ulasan: Kamera

Di bahagian belakang Pro iPad, terdapat kamera 12MP manakala di bahagian hadapan ada kamera 7MP. Terus terang, mengklik imej dengan iPad bukan perkara kegemaran kami. Bukan kerana ia adalah kamera yang buruk atau apa-apa, sebenarnya ia sebaliknya. Kamera belakang iPad Pro berfungsi dengan baik untuk mengklik imej di siang hari. Walaupun dalam keadaan cahaya rendah, imej-imej itu boleh diterima dengan sempurna. Tetapi hanya itu – seperti dalam kes kami – jika anda mempunyai iPhone XS Max, maka anda tidak akan benar-benar mengambil iPad untuk menangkap sebarang imej.

Kamera hadapan, pada hakikatnya, lebih penting pada iPad kerana FaceID dan panggilan FaceTime. Kamera hadapan melakukan tugas yang baik pada kedua-dua perkiraan. FaceID tetap boleh dipercayai seperti pada iPhone X dan ke atas. Selama bertahun-tahun, kamera iPad telah menyaksikan penambahbaikan yang besar dan Apple iPad Pro mempunyai salah satu yang lebih baik.

Apple iPad Pro (2018) ulasan: Prestasi bateri

Apple mendakwa bahawa iPad Pro ini boleh bertahan sehingga 10 jam dengan bayaran tunggal dan penggunaan medium hingga berat. Tuntutan itu benar kerana walaupun penggunaan berat – pelayaran, kandungan multimedia, penulisan / penyuntingan – Pro iPad berlangsung hampir 10 jam. Tuduhan iPad Pro juga lebih cepat daripada iPhone dan sehingga 100 peratus dalam waktu kurang dari 2 jam.

Apple iPad Pro (2018) kajian jangka panjang: iCame. saya nampak. iConquered. Hampir 6

Tidak semua baik ketika datang ke bateri, atau tepat ketika datang ke pengisi daya. Bukan sahaja Apple memberikan pelabuhan jenis-C, bahkan kabel yang disalurkannya adalah jenis-C untuk menaip-C satu. Ini adalah ciri yang agak menjengkelkan kerana banyak sebab. Bermula jika anda berfikir bahawa mempunyai iPhone atau bahkan penyesuai MacBook akan membantu anda mengecas iPad, anda akan berada dalam kejutan kasar atau dua. Ia pasti bagus pada bahagian Apple sekurang-kurangnya memberikan microUSB kabel ke jenis-C. Ia hanya sukar untuk dimaklumkan mengapa Apple melakukannya. Mungkin ia untuk meningkatkan penjualan aksesori?

Apple iPad Pro (2018) kajian: Keputusan

IPad yang kami dapat semakan adalah varian Wi-Fi + 1TB Cellular 11 inci yang menelan kos Rs 1,53,000. Ini tidak termasuk Pensil Apple baru dan papan kekunci. Buang dalam Rs 20,000 tambahan untuk kedua-dua mereka dan iPad Pro kos lebih daripada apa yang MacBook Pro kos.

Sebagai tablet – walaupun ia banyak mahal – ia adalah peranti yang hebat. Tidak ada sebarang quibbles tentang reka bentuk, paparan atau prestasinya. Apple telah dibungkus dengan hebat di dalam iPad Pro yang memastikan ia menara di atas persaingan dengan mudah. Sebagai tablet, iPad adalah peranti sekali dalam generasi, seperti Game of Thrones atau Michael Jordan tablet: penanda aras yang mana persaingan akan sentiasa dihakimi.

Setelah mengatakan itu, Apple iPad Pro (2018) belum diletakkan seperti tablet kerana Apple tahu bahawa ia telah mendahului persaingan untuk seketika. Itulah sebabnya idea iPad ini menjadi pengganti komputer riba. Ia adalah penggantian yang sesuai dan sesuai untuk menjadi adil tetapi datang dengan jumlah kaveat yang adil. Anda perlu berada dalam profesion / pekerjaan yang betul. Di samping itu, anda perlu mempunyai banyak kesabaran untuk menyesuaikan diri dengan aplikasi dan isu-isu lain yang ditanam dengan aktiviti kerja sehari-hari. Sebaik sahaja anda mengatasi itu maka anda perlu bertanya dan secara sah bertanya sama ada iPad Pro akan berbuat apa-apa yang MacBook atau komputer riba Windows yang baik tidak akan dilakukan.

Pro iPad (2018) jauh lebih baik daripada mana-mana peranti hibrid yang boleh ditukar atau 2-dalam-1 yang terdapat di pasaran tetapi itu juga pada kos tambahan papan kekunci. Bagaimanapun, apa yang membolehkan iPad Pro (2018) turun ialah pada akhir hari ia adalah peranti iOS. Sebagaimana yang kita katakan pada mulanya, iOS adalah sistem operasi yang cemerlang tetapi belum bersedia untuk membunuh OS desktop yang berada di luar sana, termasuk MacBook. Sekiranya Apple mahu iPad menjadi pengganti komputer riba, mungkin, mungkin ia perlu berfikir di luar iOS untuk iPad. Sehingga ini tidak dapat dinafikan tablet terbaik di pasaran tetapi pengganti komputer riba yang sesuai, hampir.

.

Leave a Reply