Apple AirPods (2019) kajian: Hanya yang terbaik

Apple AirPods (2019) kajian: Hanya yang terbaik


Kadang-kadang kebahagiaan dapat dijumpai dalam hal-hal yang paling mudah. Bunyi burung berkicau, melihat langit dan mencari naungan biru yang memikat, menggigit sekeping coklat kegemaran anda atau mendengar lagu yang membawa anda pergi ke tempat yang istimewa.

Dalam dunia kepuasan segera dan dikelilingi oleh ping dan pemberitahuan, sukar untuk mencari kebahagiaan dalam alat. Kemudian, bersama-sama datang Apple AirPods. Di hadapannya, ia adalah alat mudah di mana Apple hanya memotong wayar dari earphone dan membentangkannya ke dunia.

Seperti yang mereka katakan, ia begitu mudah untuk menjadi gembira tetapi sukar untuk menjadi mudah. Apple melakukan perkara yang paling sukar: menjadikannya mudah. Reka bentuk minimalis, kelas bulu dan prestasi audio yang membuat anda tersenyum dan mengulangi fakta bahawa kebahagiaan pasti dapat dijumpai dalam hal-hal yang paling sederhana. AirPod telah menjadi salah satu produk Apple yang paling dijangka dalam tempoh dua tahun yang lalu. Kami menggunakan AirPods baru untuk sementara waktu dan di sini kajian terperinci kami:

Apple AirPods (2019) ulasan: Reka bentuk

DQ atau ramalan reka bentuk Apple sentiasa menjadi lebih tinggi daripada kebanyakan syarikat teknologi lain. Bermula dari hari-hari iPod ke iPhone, Apple telah cuba memberikan rupa tersendiri kepada produknya. Ketika datang ke AirPod baru, tidak ada yang baru jika dibandingkan dengan generasi yang lebih tua. Tetapi mengapa membetulkan sesuatu, itu tidak rosak, kan? AirPods mempunyai reka bentuk yang berbeza untuk dimulakan dan AirPods baru mengekalkan tepi. Sekarang ramai orang akan mengkritik Apple bahawa produk yang dilancarkan selepas jurang dua tahun masih kelihatan sama. Reka bentuk AirPods bukan cawan teh setiap orang untuk menjadi adil. Anda akan menemui pembanjiran internet dengan jenaka dan meme tentang bagaimana mereka menyerupai berus gigi dan sebagainya.

Pada kira-kira 4 gram, AirPods baru adalah ringan dan langkah sarung berkilat pada 0.7 x 0.7 x 16.inches. Sekarang, mungkin terdapat sekumpulan pembeli yang akan kecewa kerana tidak melihat pilihan warna dalam AirPod baru. Tetapi apa yang menjadikan AirPods benar-benar tersendiri adalah bahawa ia hanya datang dalam satu warna dan terlalu mudah untuk ditemui. Terdapat banyak knockoffs murah dari AirPods yang tersedia tetapi dengan menawarkan hanya satu warna, Apple memberikan AirPods identiti sendiri. Bagi kami, kami juga sebenarnya suka melihatnya dalam pelbagai warna dan mungkin Apple mungkin memperkenalkannya pada generasi masa depan earbuds tanpa wayar.

Apple AirPods (2019) kajian: Hanya yang terbaik 1

Perkara lain yang hilang dalam reka bentuk adalah bahawa kita telah menyukai mereka untuk berpeluh dan tahan air. Setelah berkata demikian, kami yakin bahawa anda akan melihat banyak orang memakai AirPods di gim kejiranan anda.

Jadi apa yang berbeza dalam reka bentuk AirPods? Perubahan – walaupun sedikit – terletak dalam kes caj. Kes pengecasan wayarles mempunyai penunjuk cahaya lubang di depan yang varian lain tidak mempunyai. Butang berpasangan di bahagian belakang seperti port kilat.

Perubahan lain yang tidak dapat dinafikan dalam kedua-dua kes terletak pada engsel. Engsel kes tanpa wayar diperbuat daripada logam anodised manakala satu pada kes standard adalah jalur logam mudah. Bagi kes-kes itu, kes caj AirPods tanpa wayar kos Rs 4,000 lebih daripada yang standard, yang terus terang tidak mempunyai tarikan yang cukup. Di samping itu, Apple juga menjual kes caj wayarles untuk Rs 7,500 secara berasingan. Keupayaan pengecasan tanpa wayar adalah ciri yang baik untuk dimiliki tetapi kami tidak melihat terlalu banyak pembeli mengepam wang tambahan untuknya.

Kembali ke reka bentuk, AirPods baru sesuai dengan teliti di telinga anda dan sangat ringan. Dari segi keselesaan, anda akan berjuang untuk mencari mana-mana earbud wayarles lain untuk menyesuaikan AirPods, mereka serius yang baik. Malah orang yang mempunyai telinga kecil – dan kami menguji ini – akan merasa selesa dengannya. Setelah mengatakan bahawa, terdapat beberapa rakan sekerja yang bimbang bahawa AirPods mungkin hanya tergelincir dari telinga mereka.

Walau bagaimanapun, anda boleh memakai AirPods baru selama berjam-jam dan tidak sekali-kali merasa rasa keletihan – sesuatu yang tidak boleh dikatakan mengenai kebanyakan alat dengar wayarles lain. Misalnya, earbud Jabra berasa sedikit lebih berat apabila dibandingkan dengan AirPods. Malah Bose SoundSport memberikan rasa keletihan selepas penggunaan jam yang panjang. Hanya Nokia True Wireless Earbuds yang dekat – tetapi masih tidak baik – untuk keselesaan yang disediakan oleh AirPods.

Apple AirPods (2019) kajian: Kesambungan dan pemproses

Sekarang ramai orang mungkin mendapat rasa wain lama, botol baru dengan AirPod tetapi tidak demikian. Anda akan mula perasan perbezaan sebaik sahaja anda menyambungkannya dengan peranti. Dengan XS Max iPhone kami mendapati bahawa AirPods baru ini disambungkan dalam sekelip mata – iaitu jika sekelip mata akan berlangsung sekitar 3.1 saat. Apabila kita menyambungkan AirPods lama dengan iPhone XS Max yang sama, diperlukan lebih dari 5 saat untuk disambungkan.

Kami menghubungkan kedua-dua AirPods – baru dan lama – dengan MacBook Pro kami dan mendapati bahawa yang baru sekali lagi lebih cepat. AirPod baru disambungkan dalam masa kurang dari 3 saat manakala yang lama mengambil masa kurang dari 5 saat.

Apple AirPods (2019) kajian: Hanya yang terbaik 2

Kemudian kami menyambungkan AirPods dengan telefon pintar Android (Google Pixel 3 XL). Di sini lagi perbezaan adalah kira-kira dua saat antara AirPods baru dan lama. Sekarang dua saat di sini dan di sana mungkin tidak merasakan bahawa perjanjian besar tetapi AirPod baru akan menyambung lebih cepat daripada mana-mana earbuds wayarles lain.

Sebaik sahaja anda bersambung, widget muncul pada peranti yang akan memberitahu anda hayat bateri daripada AirPods serta kes caj. Anda boleh menambah widget pada iPhone anda juga untuk mengetahui berapa banyak bateri yang tinggal di AirPods.

Apa yang membuat AirPods lebih cepat adalah cip H1 yang telah dimasukkan oleh Apple ke dalam earbuds tanpa wayar ini. Ia adalah pemproses yang menjadikan AirPods baru lebih cepat daripada earbuds tanpa wayar generasi sebelumnya.

Cip H1 menjadikan AirPods lebih pintar serta mereka mempunyai integrasi hands-free. Untuk mendapatkan Siri dan berjalan, Cukup katakan "Hey Siri" dan anda boleh meminta pembantu digital Apple untuk melaksanakan tugas yang anda mahukan. Kami cuba melakukan ini dengan keadaan yang bising – betul-betul di tengah-tengah pusat membeli-belah yang ramai – dan mendapati bahawa respons segera dan berfungsi dengan baik.

AirPod baru yang dikuasakan oleh Bluetooth 5.0 – perubahan lain berbanding dengan yang lama yang mempunyai 4.2 – dan menawarkan sambungan yang stabil. Anda boleh dengan mudah meninggalkan iPhone atau mana-mana telefon pintar lain yang berkaitan dengan jarak kira-kira 50 kaki dan tidak akan menjejaskan sambungan. Pergi lebih jauh dari 50 kaki dan kemudian sambungan bermula pecah. Walau bagaimanapun, walaupun 50 kaki adalah prestasi yang terpuji tetapi itu lebih kepada Bluetooth 5.0, yang juga mendakwa untuk meningkatkan hayat bateri (lebih banyak lagi di kemudian hari dalam semakan).

Apple AirPods (2019) ulasan: Prestasi Audio

Kebenaran yang sejuk dan keras ialah jika anda ingin menaik taraf dari AirPods yang lama kepada yang baru untuk prestasi audio, maka jangan melakukannya. Apple telah membuat beberapa lelaran kepada AirPod baru tetapi mereka sebenarnya tidak mencapai kualiti audio. Ini bukan untuk mengatakan bahawa AirPods tidak memberikan kualiti audio yang hebat tetapi tetap sama seperti AirPod lama.

Kualiti audio di AirPods baru sangat baik dengan vokal bersih dan stesen bunyi juga mengagumkan. Bass dan tinggi agak kekurangan konsistensi tetapi ia adalah sesuatu yang audiophile serius hanya akan melihat.

Apabila kami mendengar The Chemical Brothers '"Das Spiegel" tidak ada tanda-tanda kecut – ujian yang banyak telinga tidak dapat dilalui – di AirPods. Bagi yang tinggi, rendah dan lembap, kami meminjamkan kepada Enya "Orinoco Flow" kerana ia adalah salah satu lagu terbaik untuk menguji fon kepala / fon telinga atau pembesar suara baru anda. Tempo, vokal dan rentetan memberi anda petunjuk yang saksama tinggi, rendah dan mids. Di AirPods, Ornoco Flow berbunyi dengan sempurna harmoni dengan tinggi, mids dan rendah hampir sempurna.

Apple AirPods (2019) kajian: Hanya yang terbaik 3

Queen's "Bohemian Rhapsody" adalah lagu lain yang lebih daripada karya muzik. Ada segala-galanya dalam lagu – suara Freddie Mercury yang luas, beberapa riff gitar yang hebat, bass kuat dan piano yang merdu. Tambahkan padanya tahap putus dan tempo yang terus berubah sepanjang lagu memberi anda gambaran yang adil bahawa AirPods memberikan kualiti audio yang hebat.

Terdapat versi akustik yang hebat dari lagu Simon dan Garfunkel yang ikonik "The Sound of Silence" di mana pada satu earbud anda boleh mendengar Paul Simon dan dalam seni Garfunkel lain menyanyi dengan gitar yang cemerlang di latar belakang. Pada AirPods yang baru, terdapat kejelasan besar dalam vokal serta akord dipisahkan dengan halus dan menyenangkan.

Apple mungkin tidak memberikan lonceng dan peluit – seperti pelacak kecergasan antara lain – dengan AirPod tetapi ia sangat mengetahui kepentingan menyampaikan kualiti audio yang hebat. AirPods baru memberikan kualiti audio yang mengagumkan di seluruh genre dan juga audiophile tegar akan menilai mereka sebagai benar-benar baik.

Walaupun tidak ada ciri pembatalan bunyi aktif dalam AirPod baru, ia melakukan pekerjaan yang agak munasabah untuk menyekat bunyi di sekeliling anda. Kami menggunakannya di Metro Delhi – di mana selalu terdapat kekurangan – dan mendapati mereka tidak terlalu banyak bunyi luar yang meresap melalui AirPods.

Apple AirPods (2019) kajian: Prestasi bateri dan kualiti panggilan

AirPods baru berlangsung selama lima jam dengan bayaran tunggal dengan mudah. Anda tidak perlu mencari pelabuhan pengecasan atau kes caj wayarles selama sekurang-kurangnya lima tahun. Masa bercakap – Tuntutan Apple telah bertambah baik – pastinya lebih baik daripada yang ada di AirPods. Apple mengatakan ia 50 peratus lebih dan kami mendapati bahawa tuntutan itu benar. Bagi kami, bateri sentiasa menjadi faktor penting dalam mana-mana earbuds tanpa wayar kerana keperluan untuk mengenakannya terlalu kerap menjadi sangat menjengkelkan. Anda tidak akan merasa kerengsaan dengan AirPod baru kerana mereka memberikan hayat bateri yang mengagumkan.

AirPods baru datang dengan dual mics dan menawarkan kualiti panggilan yang sangat kemas. Walaupun dalam persekitaran yang bising kita dan orang di bahagian yang lain dapat mendengar dengan jelas. AirPod menawarkan tiga jam waktu berbual yang lebih baik daripada AirPod generasi pertama.

Apple AirPods (2019) ulasan: Putusan:

Sekiranya anda mempunyai iPhone – atau berada di dalam ekosistem Apple – AirPod baru tidak ada. Mereka adalah prestasi audio kelas cepat, pintar dan menyampaikan – walaupun ia tidak lebih baik daripada AirPods pertama. Pertandingan ini dipanaskan di dalam fon telinga tanpa wayar atau kategori 'boleh didengar' dan jenama menawarkan lebih daripada bunyi yang baik.

Sebagai contoh, Samsung Galaxy Buds – menawarkan kualiti bunyi yang sangat baik – sekurang-kurangnya Rs 5,000 lebih murah daripada AirPods dan menawarkan hampir semua yang dilakukan oleh AirPods. Tetapi mereka mengambil masa untuk berpasangan dengan telefon pintar. Atau Jabra Elite Active 65t yang mempunyai empat mics berbanding dengan dua orang di AirPod tetapi tidak begitu selesa seperti earbuds tanpa wayar Apple.

AirPod juga tidak mempunyai penyamaan atau aplikasi yang hampir semua tawaran earbud wayarles lain. Penyamaan hanya memberi pendengar satu pilihan untuk mendengar lagu-lagu tertentu dalam mod tertentu, yang pasti bagus di AirPods.

Walau bagaimanapun, dalam pendapat kami yang rendah hati, AirPods adalah pakej yang lebih lengkap daripada yang lain kerana mereka tetap mudah dipasangkan, sangat selesa, ringan dan menawarkan kualiti audio yang sangat baik. Terdapat sebab mengapa Apple mendakwa bahawa AirPods adalah "fon kepala paling popular di dunia" kerana pengalaman lengkap di sekitarnya tetap tidak dapat ditandingi.

Tidak lupa bahawa pada harga permulaan Rs 14,999, AirPods juga kekal sebagai salah satu peranti Apple yang lebih berpatutan dan berpatutan dan memberikan pengalaman nilai untuk wang juga. Sesuatu yang mungkin hanya boleh dikatakan mengenai Apple Watch di ekosistem berharga gergasi tech yang berpangkalan di Cupertino. Untuk meminjam lagu dari lagu Tina Turner, AirPods – terutama untuk pengguna Apple – adalah yang terbaik, lebih baik daripada yang lain.

.

Leave a Reply