Amazon Echo Show review: Memaparkan rancangan sebenar

Amazon Echo Show review: Memaparkan rancangan sebenar


Ia adalah penulis Amerika Raymond Chandler yang kadang-kadang dalam tahun 1940-an yang mengatakan ini tentang wiski: "Tidak ada wiski buruk. Terdapat hanya beberapa wiski yang tidak baik seperti yang lain. " Kami berada di pentas di segmen pembaca pintar di mana kata-kata Chandler sesuai dengan aptly. Bukan seorang penceramah pintar yang ada di luar sana yang buruk tetapi sesetengahnya sebenarnya tidak sebagus orang lain. Untuk menjadi lebih baik daripada yang lain, hanya ada satu laluan dan inovasi itu. Terdapat keperluan berterusan untuk menaik taraf dan inovasi, sesuatu yang telah dilakukan oleh Amazon dengan setiap peranti Echo baru. Tahun lepas, ia melancarkan Amazon Echo Spot – dengan paparan pekeliling – dan kini telah melancarkan Echo Show yang merupakan penceramah penuh 'paparan'. Kami menggunakan Amazon Echo Show untuk seketika untuk mengetahui sama ada ini adalah satu malt vintaj pintar penceramah pintar atau hanya satu lagi scotch campuran:

Amazon Echo Show review: Design

Pada pandangan pertama, Amazon Echo Show kelihatan seperti tablet dengan pembesar suara yang dipasang di belakangnya. Show Echo pastinya satu peranti yang menarik perhatian anda dengan paparan yang besar dan bersemangat. Terdapat kamera depan 5MP di Show Echo dan Amazon telah mengintegrasikan set mikrofon lapan array. Empat mics ini berada di hadapan peranti manakala selebihnya berada di bahagian atas peranti. Di bahagian atas Show Echo, terdapat butang kuasa yang boleh digunakan untuk mematikan mikrofon serta kamera. Di bahagian atas, satu juga mendapati kawalan kelantangan.

Penceramah boleh didapati di belakang Show Echo yang mempunyai bahan seperti kain. Amazon Echo Show datang dalam dua warna: arang gelap dan warna pasir cahaya.

Amazon Echo Show review: Memaparkan rancangan sebenar 1

Paparan adalah faktor tersendiri dalam reka bentuk sebagai peranti lain lebih atau kurang sejajar dengan peranti Echo lain.

Amazon Echo Show pastinya akan membuat banyak kepala bertukar dengan reka bentuk tablet yang tersendiri tetapi tidak berfikir tentang membawa di mana-mana kerana ia sedikit di sisi bulkier.

Amazon Echo Show review: Paparan

Pandangannya agak jelas merupakan titik perbincangan terbesar Pertunjukan Echo. Amazon telah menggabungkan paparan HD penuh 10.1 inci. Oleh kerana kita hidup di dunia di mana hampir setiap skrin – sama ada TV, telefon pintar atau komputer riba – akan menjadi cara yang kurang bezel, ia agak ganjil untuk melihat bilah tebal di Show Echo. Walau bagaimanapun, itu tidak sedikit di Amazon kerana paparan tidak dapat melakukan apa yang perlu dilakukan.

Paparan berfungsi seperti skrin sentuh telefon pintar dengan semua swipes dan sentuhan berfungsi dengan baik. Satu boleh sapu dari bawah ke atas untuk melihat mod Tetapan yang termasuk panel kawalan rumah pintar. Pengguna juga boleh mencetuskan arahan Alexa melalui skrin secara langsung. Untuk mendapatkan arahan Alexa yang lain seperti berita, peringatan, sukan juga paparan datang sangat berguna. Terdapat juga papan kekunci pada skrin yang berfungsi dengan baik tetapi kami tidak menggunakan banyak pada. Seperti yang kita katakan, peranti ini sedikit di sisi bulkier dan ia menjadi sukar untuk menaip dari jarak lengan.

Amazon Echo Show review: Memaparkan rancangan sebenar 2

Terdapat banyak persembahan dengan paparan Echo Show dan kebanyakannya adalah baik. Orang dapat melihat ikon seperti Lampu & Lagi, Rutin dan Penggera yang boleh digunakan untuk melakukan tugas yang berbeza melalui Alexa.

Show Echo boleh digunakan untuk panggilan video yang lebih baik sekarang kerana ia menawarkan paparan resolusi yang lebih besar dan lebih tinggi. Diharapkan Amazon akan menyatukan Skype tidak lama lagi pada peranti Echo jadi mungkin ciri panggilan video akan digunakan lebih kerap. Semasa ujian kami pada Show Echo kami sebenarnya tidak banyak membuat panggilan video.

Amazon Echo Show review: Performance

Perbezaan besar – selain dari pameran – dalam Echo Show berbanding dengan mana-mana peranti Echo lain adalah prestasi audionya. Dalam Show Echo, penceramah mempunyai "dual-inch, neodymium pemadam sampingan dua dan radiator bass pasif. Di samping itu, terdapat juga pemproses Dolby untuk menyampaikan bunyi stereo yang lebih baik. Amazon telah jelas menonjol permainannya apabila ia berkaitan dengan prestasi audio. The Echo Show lebih kuat, lebih mendalam dan menawarkan tahap bass yang sangat baik.

Tujuan utama untuk kebanyakan penceramah pintar pada akhir hari adalah untuk mendengar muzik. Di bahagian depan, Amazon Echo Show melakukan kerja yang sangat baik. Kami mendengar banyak genre muzik dan mendapati bahawa pembesar suara menyampaikan output audio yang jelas. Semasa mendengar The Four Horsemen oleh Metallica, tahap bass bunyi sangat baik manakala beralih ke versi akustik Dire Straits 'Romeo dan Juliet dan anda akan melihat vokal sempurna ditangkap oleh Pertunjukan Echo.

Amazon Echo Show review: Memaparkan rancangan sebenar 3

Satu isu besar dengan prestasi – dan itu tidak ada kaitan dengan keupayaan pembesar suara – adalah kekurangan sokongan YouTube. Sekarang kebanyakan orang menonton video di YouTube dan Amazon Echo Show tidak menyokongnya. Bukan itu yang tidak dapat menonton video di Show Echo tetapi anda perlu bergantung kepada pelayar lain – dalam kes ini Amazon Silk dan Firefox.

Terdapat juga pilihan untuk melihat video di tapak mudah alih YouTube.

Kami menggunakan Alexa untuk menonton video dan kebanyakan kali keputusan dipaparkan adalah dari Dailymotion. Atau selalu ada pilihan untuk mengawal tongkat Fire TV dari Echo Show dengan hanya mengatakan perintah seperti "Alexa open Netflix". Jika itu juga tidak memuaskan maka anda boleh menonton Perdana Video di Show Echo.

Bagi Alexa, dia tetap cekap seperti biasa. Dengan lebih banyak mics yang dimasukkan dalam Show Echo, kini lebih mudah untuk mendapatkan arahan suara anda. Amazon terus membuat Alexa lebih pintar dengan setiap peranti lulus dan Echo Show tidak berbeza dalam erti kata itu.

Amazon Echo Show review: Putusan

Pembesar suara pintar dengan paparan adalah perkembangan semula jadi dalam kategori ini. Google dengan Hab Utama dan Amazon – pertama dengan Spot – dan kini peranti Echo Show jelas kelihatan untuk menawarkan sesuatu dengan perbezaan. Pada Rs 22,990, Echo Show disasarkan kepada mereka yang mahukan paparan dalam penceramah pintar mereka. Tidak dinafikan, ini adalah peranti Amazon Echo yang terbaik apabila ia berkaitan dengan prestasi audio. Fungsi paparan menambah daya tarikan Echo dan merupakan nilai tambah dalam setiap pengertian jika anda menggunakannya sepenuhnya. Dengan kata lain mempunyai peranti memasak rumah pintar, kamera video antara lain. Di mana ia akan menghadapi masalah adalah harganya kerana ia kelihatan sedikit lebih curam. Walau bagaimanapun, yakinlah jika anda menghabiskan apa yang diminta oleh Amazon maka anda akan mendapat peranti Echo terbaik yang tersedia di pasaran.

.

Leave a Reply