Kajian Kaff KAPL-501 pembersih udara: Mendapatkan kerja asas yang dilakukan

Kajian Kaff KAPL-501 pembersih udara: Mendapatkan kerja asas yang dilakukan


Tahap pencemaran di bandar-bandar India semakin membimbangkan. Sehingga, menurut pangkalan data pencemaran udara global Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) yang dikeluarkan di Geneva, India mempunyai 14 daripada 15 bandar paling tercemar di dunia dari segi pH 2.5. Di antara bandar-bandar yang paling teruk terjejas ialah ibukota negara itu, New Delhi yang kini terkenal sebagai bandar paling tercemar di dunia. Dengan fakta yang memukul keras ini dan persekitaran yang hampir tercekik, orang yang mampu membelinya tidak mempunyai pilihan selain berpaling kepada pembersih udara. Pembersih udara telah menjadi peranti wajib untuk anda dan keluarga anda untuk memastikan bahawa kualiti udara yang anda nafas tidak beracun.

Jika anda pergi mencari pasaran, anda akan dapat mencari peranti tersebut di belanjawan yang berbeza, menawarkan ciri yang berbeza, bergantung pada keperluan anda. Kami mengkaji pembersih udara Kaff KAP-501, yang datang pada harga mesra saku Rs 10,990 dan inilah yang kami rasakan mengenai peranti ini.


Reka bentuk


Apabila ia datang untuk mereka bentuk, Kaff KAPJ-501 menawarkan luaran yang kemas dan mudah yang mudah dimuatkan di mana-mana bilik anda, sama ada bilik tidur peribadi atau ruang tamu umum. Ia mempunyai panel butang sentuhan lembut di sebelah kanan atas yang berada dalam faktor bentuk tinggi untuk akses mudah. Panel kawalan di bahagian atas pembersih udara terdiri dari panel sentuhan mudah yang menawarkan mod yang berbeza – Asli, Senyap, Cekap dan Automatik. Terdapat juga pilihan untuk menetapkan masa dan terdapat pilihan 1 jam, 4 jam dan 8 jam. Sekiranya anda menggunakan pembersih pada mod auto, maka anda tidak perlu menyentuh sebarang kawalan lain. Selain daripada sentuhan mengawal paparan penulen udara juga mempunyai penunjuk kualiti udara, yang seperti namanya, menunjukkan kualiti udara. Antara tiga pilihan – baik, sederhana dan miskin, warna biru muncul dengan makna yang baik kualiti udara adalah yang paling tulen dan merah, yang muncul dalam kes miskin, menunjukkan udara berbahaya.

Kajian Kaff KAPL-501 pembersih udara: Mendapatkan kerja asas yang dilakukan 1

Pembersih udara mempunyai penutup depan plastik yang berwarna putih yang menyembunyikan penapis 7 lapisan. Selepas penutup hadapan dikeluarkan maka anda akan melihat pra-penapis. Di bawah pra-penapis adalah penapis HEPA kompaun yang membantu dalam mengeluarkan bahan zarahan. Seiring dengan ini, terdapat juga Elementary, perak Nano dan penapis HEPA. Perlindungan ini agak mudah untuk dibuang dan diletakkan semula dan anda tidak akan menghadapi apa-apa kesukaran ketika cuba melakukannya.

Berat 4.8kg Kaff KAPJ-501 boleh dengan mudah dibawa masuk. Ia datang dalam badan yang ringkas seperti kotak dan kira-kira 20 inci tinggi. Di belakang panel kawalan, terdapat pemegang dan peminat.

Keseluruhannya, kami menyukai reka bentuk pembersih udara Kaff KAPJ-501. Ini persediaan yang mudah dan tidak masuk akal dan mudah untuk sesiapa sahaja untuk digunakan.

Prestasi

Pembersih udara Kaff KAPJ-501 ini dibina untuk bilik kecil dan sederhana dan melakukan kerja yang agak baik. Pembersih udara mampu mengeluarkan habuk, debunga, asap, VOC (Senyawa Organik Meruap), bahan kimia dan bau masakan. Kami tidak dapat mengukur kualiti udara tepat di dalam bilik, kerana penunjuk pada mesin tidak menunjukkan nilai angka.

Kami mencuba semua mod pada peranti itu kerana tidak kecewa dengannya sama sekali. Kami kebanyakannya mengendalikannya pada mod automatik yang secara automatik mengubah kelajuan penggemar mengikut tahap pencemaran bilik.

Kajian Kaff KAPL-501 pembersih udara: Mendapatkan kerja asas yang dilakukan 2

Kami menggunakan peranti ini di ruang tamu, bilik tidur dan dapur, dan bergantung kepada saiz bilik, penulen udara mengambil masa yang berbeza untuk meningkatkan kualiti udara. Sebagai contoh, pembersih udara Kaff KAPL-501 mengambil masa hampir 20 minit untuk membawa kualiti udara dari 'Lemah' ke 'Moderat' dan satu jam lagi untuk mencapainya ke 'Baik' di bilik tidur.

Secara keseluruhan, kita boleh mengatakan bahawa peranti itu dilakukan dengan baik dalam ujian kami dengan ciri-ciri minimalisnya.

Putusan

Pembersih udara Kaff KAPL-501 adalah pilihan yang baik bagi mereka yang ingin membeli bilik pembersihan udara bajet. Ia bersaiz kecil dan tidak mendapat jalan. Dibuat untuk bilik-bilik kecil, ia adalah pilihan yang baik untuk pergi. Mereka yang mencari alternatif boleh mempertimbangkan pembersih udara dari Xiaomi, Philips atau Eureka Forbes.

.

Leave a Reply