Noise Play 2 ulasan: Sesuai untuk pemula

Noise Play 2 ulasan: Sesuai untuk pemula


Hampir setahun selepas melancarkan kamera aksi Main di India, Kebisingan baru-baru ini mengetepikan Play 2, kamera tindakan baru yang berpatutan. Firma yang berpangkalan di Gurgaon telah menggunakan segmen kamera tindakan dengan harga mainan berharga berharga Cam pada tahun 2017 dan telah memasarkannya sebagai kamera aksi mesra bajet yang baik yang bertujuan memintas bahagian pasaran yang ditangkap oleh GoPro dan Garmin. Bagi seseorang yang benar-benar tidak tahu mengenai dunia kamera tindakan, Noise Play 2 adalah produk yang baik untuk bermula kerana ia membolehkan pengguna untuk menembak dalam resolusi Ultra High Definition atau 4K dan juga menyediakan satu set aksesori berguna yang digabungkan bersama. Dengan Mainan Bunyi 2, skrin sentuh penuh datang pada papan bukannya butang untuk navigasi menu dan tetapan-perubahan yang dilihat pada pendahulunya. Kapasiti bateri juga telah dipertingkatkan dalam penawaran baru, membiarkan anda merakam dan memainkan semula kandungan untuk lebih banyak jam.

Kami telah menggunakan Play Noise 2 sejak beberapa hari lalu, mengujinya melalui tebal dan nipis dan dalam persekitaran yang berbeza. Begitu juga bunyi Noise Play 2 yang berjaya membenarkan harga harga Rs 9,999 dan apakah penawaran terbaik untuk pelancong yang mempunyai saku yang ketat? Baca ulasan di bawah untuk mengetahui.

Reka bentuk

Kamera Mainan 2 bunyi bising datang dalam kotak / kad kardus hitam yang bergaya. Di dalam kotak, kamera dan pengecas USB selamat disertakan dalam busa pelindung hitam. Panduan permulaan yang cepat dimasukkan ke dalam kotak. Kamera bentuk cuboidal dengan lensa kamera hadir di bahagian atas sebelah kiri di hadapannya. Ia dilengkapi dengan paparan LCD skrin sentuh 5.08 cm di bahagian belakangnya. Terdapat mikrofon terbina dalam yang menyokong Mikro Luar. Wi-Fi dan penceramah terbina dalam juga ada.

Noise Play 2 ulasan: Sesuai untuk pemula 1

Terdapat 4 LED pada kamera – satu di bahagian atas berhampiran butang pengatup (LED Atas), dua LED selari yang seragam di bahagian depan bersebelahan dengan lensa (Depan LED 1 dan 2), dan satu di bahagian belakang di sudut kiri atas ( Kembali LED).

Bahagian atas kamera telah mendapat butang pengatup dan LED atas.

Depan kamera menempatkan lensa kamera kaca 7G dan butang kuasa / mod ke bahagian bawah kanannya.

Di sebelah kiri bingkai kamera, tiga pelabuhan luaran – mini USB, mikro-HDMI dan mikro SD disediakan. USB mini dan HDMI mikro ditempatkan selari sementara slot kad SD mikro terletak secara berasingan. Tiga pelabuhan disediakan tanpa apa-apa perlindungan penutup atau penutup. Lubang penyejukan hadir di dekat semua pelabuhan.

Port USB mini menyokong kabel A / V komposit dan penyesuai mikro 3.5mm. Slot SD mikro menyokong kad sehingga 128GB. Untuk slot kad SD mikro, disyorkan untuk menggunakan kad microSD peringkat Kelas-10 atau UHS-I.

Bahagian belakang kamera diambil sepenuhnya oleh paparan sentuh dan LED belakang di sebelah kiri paling atas.

Di bahagian bawah cam tindakan, terdapat soket untuk melampirkan stand selfie-stick / tripod. Bahagian bawah juga menempatkan bateri 1200mAh Li-ion yang menguasai kamera.

Noise Play 2 ulasan: Sesuai untuk pemula 2

Kamera tindakan Noise Play 2 adalah cam aksi mesra saku dan memandangkan ia hampir 3-4 kali lebih murah daripada rakan-rakannya di pasaran seperti GoPro, dapat dijangkakan bahawa beberapa pengorbanan dibuat pada beberapa ciri yang salah satunya adalah membina kualiti. Tubuh kamera dibuat sepenuhnya dari plastik. Tindakan ini sesuai dengan telapak tangan anda dan mudah alih dan ringan tetapi kerana ia terdiri sepenuhnya dari plastik, ia juga mudah rosak dengan jatuh atau mudah dihancurkan. Kualiti pembina adalah di atas purata.

Kamera tidak kalis air. Untuk menggunakannya di dalam air, anda perlu menggunakannya dengan sarung plastik kalis air yang disediakan bersama dengan aksesori lain.

Prestasi

Langkah pertama ialah mengecas bateri cam tindakan dengan bantuan pengecas USB yang disediakan bersama dengan aksesori lain. Anda boleh mengecas bateri dengan menyambungkan kamera ke komputer atau penyesuai pengecasan USB yang lain menggunakan kabel USB yang disertakan. Jika anda akan mengenakan bayaran menggunakan pengecas dinding maka pengecas dinding ditandakan: output 5V 1A disyorkan. Kami menggunakan komputer riba untuk mengecas bateri.

Apabila anda memasangkan kabel USB untuk mengecas bateri, belakang yang diketuai mula berkedip, skrin sentuh hidup dengan logo Play II dan isyarat bunyi, dan anda mendapat dua pilihan untuk dipilih- 1) Mass Storage dan 2) PC Kamera.

Jika anda memilih 'Kamera PC', persediaan akan berjalan pada komputer anda semasa skrin cam tindakan akan bertukar biru dengan 'Kamera PC' yang dipaparkan pada skrin dan LED atas dan belakang akan kekal.

Apabila memilih untuk memilih "Penyimpanan Massa", kamera akan menghidupkan dan meminta kad memori jika tiada kad dalam slot microSD. Jika ada, maka anda boleh mula mengambil video atau foto. Tiada penyimpanan dalaman yang disediakan.

Semasa mengecas LED atas dan belakang berkelip sentiasa setiap dua saat. Ia mengambil masa 75 minit untuk mengecas bateri sepenuhnya dari keadaan sifar caj. Selepas ia dicas sepenuhnya, LED depan menjadi hijau terang.

Untuk menghidupkan kuasa, tahan butang Kuasa selama 3 saat. Untuk mematikan, tahan selama 4 saat.

Kad microSD dengan rating Kelas-10 atau UHS-I disyorkan untuk kamera walaupun kami menggunakan kad Kelas 6 dan ia seolah-olah berfungsi dengan baik.

Ketik ikon segitiga terbalik di pusat bawah paparan sentuh untuk memasuki menu utama, tetapan sistem dan tetapan Video / Foto. Leret ke kiri untuk menukar mod tangkapan. Leret ke bawah untuk membuka tetapan pantas, dayakan / lumpuhkan Wi-Fi, Bluetooth, dan lain-lain. Dari menu tetapan, pilih item, leret ke bawah untuk memilih pilihan. Jika tidak, leret ke bawah untuk kembali ke menu utama.

Noise Play 2 ulasan: Sesuai untuk pemula 3

Tiga mod kamera boleh digunakan – Video, Foto dan Main semula. Anda boleh memilih mod kamera yang dikehendaki di menu utama dengan menyentuh pilihan segitiga terbalik-bawah di pusat bawah skrin, menekan butang Power / Mode sekali atau swiping kiri pada skrin untuk menukar mod tangkapan.

Cara terpantas untuk menangkap video atau foto masa lapang dan cara terbaik untuk menjimatkan kuasa bateri adalah Tangkap Pantas.

Untuk memulakan rakaman, tekan butang pengatup. Jika kamera dimatikan, ia menyala dan mula rakaman secara automatik, dan LED merah akan berkelip semasa kamera sedang dirakam. Untuk menghentikan rakaman, tekan butang pengatup semula. Video akan disimpan pada kad memori anda sebagai fail MP4.

Ini adalah kamera tindakan yang sesuai dengan vloggers moto. Semasa memandu atau menembak dari kenderaan bergerak, video yang ditangkap pada siang hari adalah jelas, tajam dan mempunyai kontras yang baik hampir pada setiap persekitaran selain daripada 16 MP seperti 14, 12 atau 10 Ahli Parlimen. Tembakan 4K sudut lebar yang indah dan mengurus dengan baik untuk menangkap persekitaran. Pada waktu malam kualiti video kurang memuaskan daripada itu pada hari itu; video adalah kurang jelas dan kasar. Kamera ini menghasilkan keputusan yang baik untuk tembakan tertutup pada waktu malam walaupun.

Noise Play 2 ulasan: Sesuai untuk pemula 4

Sama berlaku untuk gambar. Tembakan cemerlang pada siang hari, purata pada waktu malam.

Noise Play 2 ulasan: Sesuai untuk pemula 5

Semasa merakam di bawah air semasa siang hari, tindakan cam melakukan kerja yang baik-baik saja. Video keluar agak kabur dan kejelasannya tidak memuaskan.

Hayat bateri adalah baik. Ia mengambil masa kira-kira 75 minit untuk kamera untuk dicas sepenuhnya. Semasa rakaman pada nisbah 16MP 4: 3 secara berterusan, bateri bertahan selama lebih dari tiga jam. Hayat bateri akan terputus apabila menggunakan Wi-Fi.

Fungsi dan navigasi kamera penuh dengan gangguan yang terus timbul setiap kali kami menggunakan kamera; menavigasi melalui semua pilihan tidak lancar setiap kali anda menggunakan kamera. Video berhenti merakam di tengah-tengah semasa beberapa tembakan. Kadang-kadang pilihan skrin sentuh menjadi tidak responsif semasa digunakan.


Putusan

Mainan Bunyi 2 boleh menjadi kamera tindakan yang baik untuk pemula dengan poket yang ketat atau untuk orang yang mahu rakaman 4K dalam tindakan aksi bajet. Pada harga yang diminta Rs 9,999, ia menyediakan rakaman ultra HD 4K dan dilengkapi dengan Mic luaran, yang merupakan tawaran yang baik. Cam tindakan ini sangat sesuai untuk vlogging dan vlogging moto tetapi tidak menyampaikannya dengan baik pada bahagian lain.

.

Leave a Reply