Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
img
Home / Review / Apple Watch 3 Kajian selular: Bukti mengapa Apple adalah pembuat jam tangan terbesar di dunia

Apple Watch 3 Kajian selular: Bukti mengapa Apple adalah pembuat jam tangan terbesar di dunia

/
/
/
22 Views


Pelancaran Apple Watch 3 Cellular baru-baru ini di India telah membuat ramai orang tertanya-tanya: Apa yang benar-benar baru? Ini kerana orang ramai menggunakan panggilan suara, menstrim Muzik Apple dan membaca mesej pada Apple Watch mereka sejak Siri Siri 1 generasi pertama yang datang pada harga permulaan Rs 23,950. Oleh itu, jika Apple kini menyatakan bahawa dengan Watch 3 Cellular (bermula pada Rs 39,080), anda boleh melakukan perkara yang sama, tetapi sekarang melalui teknologi eSIM yang baru, maka persoalan 'apa perbezaannya' agak jelas. Setelah mengatakan bahawa sudah tentulah perubahan besar dalam Apple Watch 3 Cellular yang menjadikannya lengkap dan kita pasti bercakap mengenai revolusi eSIM.

Apple Watch 3 Cellular boleh didapati dalam dua saiz – 38mm dan 42mm. The 38mm Apple Watch 3 Cellular costs Rs 39,080 manakala versi 42mm yang lebih besar menelan Rs 41,120. Terdapat juga Apple Watch Edition (GPS + Cellular) yang bermula pada Rs 1,18,030 dengan kes seramik dan band sukan. Bagi mereka yang tidak menyedari, Apple telah melancarkan GPS Watch 3 di India tahun lalu sendiri pada harga permulaan Rs 29,900. Kedua-dua Apple Watch 3 GPS dan Cellular menawarkan spesifikasi dan ciri yang sama. Satu-satunya perbezaan ialah Watch Cellular menawarkan 4G LTE, UMTS melalui eSIM bersama Wi-Fi (802.11b / g / n 2.4GHz) dan Bluetooth 4.2 di bahagian sambungan. Di sisi lain, hanya terdapat Wi-Fi (802.11b / g / n 2.4GHz) dan sambungan Bluetooth 4.2 di Apple Watch 3 GPS lebih murah.

03:00

Apple Watch 3 Tayangan pertama selular: 'iPhone mini' pada pergelangan tangan anda

Memuatkan "src =" https://static.toiimg.com/photo/42715392.cms

Jadi, bagaimana kesambungan 4G LTE atau UMTS melalui eSIM menukar persamaan? Dengan eSIM, Apple Watch 3 Cellular boleh terus berhubung secara berasingan. Walaupun Apple Watch dan iPhone anda terputus dari Wi-Fi atau Bluetooth, Watch 3 Cellular secara automatik akan dihubungkan melalui data mudah alih (melalui eSIM). Anda boleh meninggalkan iPhone anda di rumah dan terus berhubung melalui Watch 3 Cellular anda. Ia seolah-olah Watch 3 Cellular adalah 'iPhone mini' yang diikat ke pergelangan tangan anda. Ambil perhatian bahawa Apple Watch Series 3 Cellular menyokong model iPhone 6 dan ke atas sahaja.

Apple Watch 3 Cellular melakukan segala perkara yang biasa dilakukan sebelum ini tetapi ia lebih baik. Selepas menggunakan Apple Watch 3 Cellular (42mm) terkini selama tiga minggu, sini adalah kajian kami.

Apple Watch 3 Kajian selular: Bukti mengapa Apple adalah pembuat jam tangan terbesar di dunia 1

Reka Bentuk dan Paparan


Tidak ada perbezaan dalam kualiti paparan versi Watch Series 3 Cellular dan GPS. Walau bagaimanapun, jika dibandingkan dengan Siri 1 Apple Watch, terdapat perbezaan yang ketara dalam kecerahan – 1000 nits dalam Siri 3 Watch berbanding 450 nits dalam Siri 1. Walau bagaimanapun, resolusi paparan 272×340 (38mm) dan 312×390 piksel (42mm) tetap sama.

Reka bentuk ini sebahagian besarnya sama dengan semua varian Apple Watch. Satu-satunya perbezaan dalam Watch 3 Cellular ialah titik warna Merah pada mahkota. Sehingga kini, semua varian Apple Watch menawarkan kes aluminium dengan kaca Ion-X di belakang. Walau bagaimanapun, terdapat kristal Sapphire untuk keluli tahan karat dan edisi kes seramik di Watch 3 Cellular. Kes aluminium Watch 3 Cellular terus menawarkan kaca Ion-X kembali.

Kedua-dua Apple Watch 3 GPS dan edisi Cellular menawarkan rintangan air sehingga 50 meter. Perhatikan, bahawa Siri 1 Watch hanya tahan percikan.

Kualiti paparan Apple Watch 3 adalah salah satu yang terbaik yang kita lihat di smartwatches. Malah di bawah cahaya matahari langsung, paparannya adalah jelas. Tetapi jika anda mengalami lekapan rendah atau jika anda menyimpan kecerahan rendah (untuk menjimatkan bateri), paparan akan sukar digunakan.

Apple Watch 3 Kajian selular: Bukti mengapa Apple adalah pembuat jam tangan terbesar di dunia 2

Kesambungan


Terdapat tiga pilihan sambungan di Apple Watch 3 Cellular baru – Sambungan Wi-Fi, Bluetooth dan mudah alih. Watch 3 secara automatik mengkonfigurasi dan memutuskan untuk menukar antara Wi-Fi, Bluetooth dan Cellular untuk memberikan pengalaman terbaik. Jadi, anda sentiasa boleh mengambil atau membuat panggilan, melihat mesej dan terus berhubung.

Kesambungan mudah alih disediakan melalui teknologi eSIM. Ambil perhatian bahawa tiada kad SIM atau kad SIM fizikal di dalam Apple Watch 3 cellular. Data kad SIM pada iPhone anda dipindahkan secara digital ke cip embedded atau eSIM di dalam Apple Watch 3. Bagi mereka yang tidak sedar, eSIM yang berkenaan telah disediakan oleh Apple dan pengguna tidak perlu mengambilnya dari Airtel atau Reliance Jio. Selain itu, jika anda ingin beralih kepada Reliance Jio dari Airtel atau sebaliknya di masa depan, anda hanya perlu menetapkan semula Watch 3 dan membolehkan pelan mudah alih baru. Tetapi, pada masa yang sama, ini juga bermakna anda perlu menggunakan nombor mudah alih dan pengendali telekom yang sama pada kedua Apple Watch 3 anda dan iPhone.

Bercakap mengenai pengendali telekom, Reliance Jio dan Airtel Postpaid menyokong teknologi eSIM. Ini bermakna Apple Watch 3 Cellular hanya akan berfungsi dengan sambungan pasca bayar Reliance Jio dan Airtel. Syukurlah, kedua-dua pasca bayar Reliance Jio dan Airtel menawarkan kesambungan eSIM secara percuma. Di AS, pengguna perlu membayar sekitar $ 10 tambahan setiap bulan untuk perkara yang sama.

Jangan bimbang tentang persediaan eSIM. Ia sangat mudah dan boleh dilakukan pada aplikasi Watch itu sendiri. Juga, Reliance Jio telah menyediakan pusat penjagaan pelanggan platinum semata-mata untuk pelanggan Apple Watch 3 selular.

Bagaimana pula dengan penurunan panggilan dan liputan rangkaian?


Liputan rangkaian iPhone dan Watch 3 Cellular tidak saling bergantung. Ini bermakna jika iPhone anda berada di lokasi yang mempunyai penerimaan yang baik dan anda berjalan dengan Apple Watch 3 Cellular ke tempat yang mempunyai penerimaan sel yang buruk, maka Watch 3 Cellular akan menghadapi kesukaran untuk terus berhubung. Selain itu, sebagai Watch 3 Cellular bergantung kepada kesambungan eSIM yang disediakan oleh pengendali selular anda, situasi penurunan panggilan akan sama dengan apa yang anda hadapi dengan iPhone anda di lokasi tertentu.

Apple Watch 3 Kajian selular: Bukti mengapa Apple adalah pembuat jam tangan terbesar di dunia 3

Bagaimana dengan perantauan antarabangsa?


Jadi, jika Apple Watch 3 Cellular boleh membuat panggilan dan terus berhubung melalui pelan mudah alih tanpa syarat untuk mempunyai iPhone berdekatan, satu persoalan yang jelas timbul. Adakah anda dapat menjimatkan wang dengan tidak melanggan pelan perayauan antarabangsa dari Airtel atau Reliance Jio dengan hanya membawa Apple Watch 3 ke luar negara sambil mengekalkan iPhone anda di rumah? Jawapannya adalah tidak. Anda perlu melanggan pelan perayauan antarabangsa untuk menggunakan Apple Watch 3 Cellular di luar tanpa mengira sama ada anda membawa iPhone anda dengan anda atau tidak.

Speaker dan panggilan suara


Seperti sebelum ini, anda sentiasa boleh berhubung dengan mana-mana fon telinga Bluetooth (atau Apple AirPods) untuk membuat panggilan suara. Di samping itu, pembesar suara dan mikrofon pada Apple Watch 3 membolehkan anda membuat panggilan tanpa fon telinga Bluetooth. Lebih dari fon telinga, kualiti panggilan bersamaan dengan apa yang anda alami apabila iPhone anda berpasangan dengan alat dengar Bluetooth. Pada pembesar suara, sukar untuk mempunyai perbualan di luar dan di lokasi sibuk. Tetapi di dalam rumah kualiti panggilan suara adalah baik dan anda boleh dengan mudah menguruskan untuk bercakap.

Prestasi


Siri Watch Apple 3 (kedua-dua varian Selular dan GPS sahaja) dikuasakan oleh pemproses dual-core S3 bersama-sama dengan cip wayarles W2. Spesifikasi perkakasan telah bertambah baik apabila dibandingkan dengan Siri 1 Apple Watch untuk menjadikan peranti ini lebih produktif. Anda boleh mengharapkan prestasi yang lancar dan tiada lag atau aplikasi membeku pada Apple Watch 3 Cellular yang baru. Boleh dipakai ini semuanya sempurna – sama ada panggilan suara, penjejakan kecergasan, pembantu suara Siri, muzik dan mesej. Varian Selular memastikan bahawa anda benar-benar mampu melupakan iPhone anda di rumah.

Apple Watch Series 3 dilengkapi dengan altimeter barometrik yang menjadikan penjejakan kecergasan lebih tepat dengan menyediakan data mengenai langkah-langkah menaikkan dan luaran tangga, termasuk peningkatan ketinggian.

Destabilan ini dikuasakan oleh watchOS 4 dan akan menerima pemeriksaan terbaruOSOS 5. OS mempunyai aplikasi Kadar Jantung yang dikemas kini dan menunjukkan pengukuran semasa berehat, senaman, pemulihan, berjalan dan sesi 'Breathe'. Salah satu tawaran yang paling berguna dalam Siri Watch Apple 3 ialah keupayaan untuk menerima pemberitahuan apabila denyutan pengguna dinaikkan di atas ambang tertentu sementara tidak aktif. Ciri ini didakwa sebagai penjimatan hayat.

Siri jam tangan Siri pada watchOS 4 lebih berguna sekarang. Aplikasi Workout menawarkan latihan Interval Intensiti Tinggi yang khusus (HIIT) dan set auto untuk berenang. GymKit juga membolehkan pengguna untuk menyambung ke peralatan kardio untuk mendapatkan data kecergasan yang lebih baik semasa latihan mereka. Untuk memastikan anda bermotivasi semasa latihan anda, anda boleh menstrim lagu dari Apple Music pada telinga Bluetooth anda secara langsung dari Apple Watch 3 Cellular anda. Anda juga boleh menyambung ke pembesar suara Bluetooth dari pergelangan tangan anda.

Apple Watch 3 Kajian selular: Bukti mengapa Apple adalah pembuat jam tangan terbesar di dunia 4

Kemas kini baruOS 5


Apple akan segera melancarkan pembaharuan watchOS 5 ke Siri Apple Watch 3 dan lain-lain Apple Watches. Perhatikan bahawa kemas kini watchOS 5 tidak akan tersedia di Apple Watch pertama yang asal. Pengawal baru 5 menambah ciri termasuk pertandingan Perkongsian Aktiviti, pengesanan auto-senaman, ciri lanjutan, Walkie-Talkie, Podcast Apple dan aplikasi pihak ketiga pada muka jam Siri. Berikut adalah ciri utama watchOS 5 yang akan menjadikan Apple Watch 3 Cellular lebih produktif.

* Perkongsian aktiviti: Dengan watchOS 5, pengguna boleh menjemput pengguna Apple Watch lain untuk bersaing dalam pertandingan Aktiviti tujuh hari.

* Pengesanan Auto-Latihan: Pengesanan latihan auto menyediakan amaran untuk memulakan senaman yang betul dan memberikan kredit retroaktif. Ciri ini juga menawarkan peringatan untuk mengakhiri sesi senaman selepas tempoh tidak aktif jika pengguna lupa.

* Aktiviti yoga dan hiking: Apple Watch akan mengesan sesi yoga dan hiking dengan tepat. Perhatikan bahawa Siri Apple Watch 3 sudah melancarkan aktiviti ski dan snowboarding.

* Walkie talkie: WatchOS 5 baru dilengkapi dengan aplikasi "Walkie-Talkie" di mana anda boleh menghantar mesej suara pendek. Sambungan Watch-to-Watch berfungsi dengan kedua-dua GPS dan Cellular versi Watch 3.

* Podcast: Pengguna kini akan dapat menstrimkan Podcast Apple dengan menggunakan Siri.

* Siri pada watchOS 5: Siri jam tangan Siri kini akan menunjukkan kandungan yang boleh ditindaklanjuti dari aplikasi pihak ketiga seperti Nike + Run Club, Glow Baby dan Mobike.

* Pemberitahuan yang boleh bertindak: Pemberitahuan dari aplikasi pihak ketiga kini boleh mempunyai kawalan interaktif dan digunakan tanpa perlu membuka aplikasinya.

Apple Watch 3 Kajian selular: Bukti mengapa Apple adalah pembuat jam tangan terbesar di dunia 5

Bateri

Apple Watch 3 Cellular didakwa menyediakan sehingga 18 jam hayat bateri. Ya, anda boleh mendapatkan 18 jam hayat bateri apabila anda menyimpan Apple Watch 3 Cellular idle. Tetapi jika anda aktif menggunakan Apple Watch 3 Cellular, bersiaplah untuk mengecasnya setiap malam. Selain itu, hayat bateri Apple Watch 3 Cellular sangat bergantung kepada jumlah panggilan suara yang anda lakukan. Oleh itu, sentiasa disyorkan untuk memastikan pengecas berguna.

Putusan

Versi Apple Watch 3 Cellular terasa seperti peranti lengkap dengan sendirinya. Pengalaman itu berkembang dan tidak dapat ditandingi jika dibandingkan dengan wearables OS Wear Android. Ia mempunyai keupayaan untuk berfungsi sebagai 'iPhone mini' di pergelangan tangan anda. Manfaat sebenar menggunakan Apple Watch 3 Cellular akan menjadi pengguna yang berakar umbi dalam ekosistem iOS Apple. Bagi seseorang yang baru sahaja membeli iPhone pertamanya, ia mungkin mengambil sedikit masa untuk merealisasikan potensi sebenar Apple Watch 3 Cellular. Secara keseluruhannya, Apple Watch 3 Cellular sebenarnya hanya 'smartwatch' dalam erti kata sebenar. Sudah tentu, ia adalah mewah untuk memiliki Apple Watch 3 Cellular, tetapi ia benar-benar bernilai untuk peminat Apple.

.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar