Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
img
Home / Review / JBL Boombox review: Blows you away

JBL Boombox review: Blows you away

/
/
/
38 Views


Era penceramah pintar berasaskan AI telah pun bermula, dan India nampaknya menjadi tempat pembiakan baru bagi mereka. Tetapi sementara penceramah AI bertujuan untuk mendapatkan kerja yang dilakukan dan bukannya memfokuskan lebih banyak pada bass dan prestasi audio, penceramah yang tidak berasaskan AI tetap berada di peranti audio untuk kebanyakan kita. Dan salah satu jenama yang datang kepada minda hampir semua orang ketika memilih pembicara yang kuat adalah JBL. Anak syarikat Harman yang mempunyai Samsung sebagai syarikat induknya, baru-baru ini memperkenalkan penceramah JBL Boombox, yang memenuhi keperluan para peminat bass yang ingin menjadikan bilik mereka tempat pesta mini.

Dengan Boombox, JBL merancang untuk membuat pembicara yang berkuasa dengan mudah. Ia besar, tetapi prestasinya adalah sesuatu yang boleh menjadi faktor penentu di pasaran. Di India, anda mendapat JBL Boombox di Rs 34,990, yang bukan tanda harga yang memaksa anda untuk berfikir dua kali sebelum berbelanja tetapi kemudian apa yang anda dapatkan pada kos yang diberikan? Berikut ulasan kami.

Reka bentuk

Reka bentuk bercakap, JBL telah bermain pada reka bentuk lama yang sama yang telah ditunjukkan di beberapa penceramah lain juga. Reka bentuk tiub adalah sesuatu yang kita lihat di Flip 4, Pulse 3 dan juga Charge 2+ tetapi jika anda mengetahui seluruh baris, peranti itu kelihatan seperti versi yang sedikit lebih besar dari JBL Charge 3 bersama dengan pemegang untuk membawanya sekitar dengan mudah.

JBL Boombox review: Blows you away 1

Anda tidak akan dapat melihat premium setiap kata tetapi penamat menjadikannya bernilai. Walaupun ia bukan reka bentuk penceramah biasa yang anda dapat, ia pasti tahan lama dan sempurna untuk pihak-pihak di tepi kolam renang. Binaan ini tahan lama kerana Boombox memancarkan badan tahan air IPX7 dan menentang pihak-pihak tailgate. Ia mempunyai pemegang plastik keras dan direka untuk diletakkan secara mendatar. Ia juga boleh diletakkan secara menegak tetapi ia tidak akan sesuai kerana anda akan menyekat salah satu daripada woofer daripada memberikan keluaran audio yang diperlukan.

Walau bagaimanapun, reka bentuk tiub dibuat daripada plastik keras dan fabrik dalam rupa warna nada dua, menjadikannya kelihatan mantap. Untuk memastikan ia kukuh di permukaan, Boombox juga mempunyai pendirian getah di bahagian bawah. Ia berat pada 5.2kgs tetapi kemudian difahami dengan saiz saiz silinder yang direka speaker – 254.5 x 495 x 195.5mm.

Membuat lebih mudah untuk mengakses pilihan main semula dan sambungan, JBL Boombox mempunyai beberapa butang di depan untuk menyesuaikan unit, sambungkannya dengan Bluetooth melalui JBL Connect +, menambah atau mengurangkan kelantangan dan main atau menjedakan audio. Di belakang anda mendapat kawasan yang ditutup dengan penutup getah. Ia termasuk semua pilihan sambungan termasuk beberapa port USB keluar, bicu fon kepala 3.5mm, port USB mikro dan soket kuasa. Selain itu, butang yang membolehkan anda menukar antara mod EQ dalaman dan luaran. Walaupun kita akan bercakap tentang apa yang dilakukannya sedikit, ia dapat dihargai jika butang itu ada dengan orang lain di hadapan.

Jadi berapa banyak reka bentuk estetika yang menyenangkan dan penampilan intuitif, inilah caranya Boothbox JBL berprestasi ketika datang ke audio.

Prestasi audio

Boombox memastikan haiwan parti di dalam diri anda mendapat perpaduan yang sempurna dari denyutan, treble dan gumpalan yang diperlukan dari dua woofer di kedua-dua belah pihak. Prestasi audio speaker menjadi lebih baik daripada apa yang kita harapkan. Ia mendapat kuat dengan kuat sambil mengekalkan tahap audio, mids dan rendah dalam kawalan. Kami menguji penceramah di dalam dan di luar rumah dalam pelbagai persekitaran dan mendapati Boombox menjaga penyimpangan pada jumlah yang tinggi. Ia juga melakukan kerja yang baik dalam memisahkan vokal dari seluruh audio. Malah audio yang datang dari instrumen perkusi adalah segar. Jadi tidak ada aduan di sana. Apa yang boleh menjadi titik ditambah ialah pemisahan stereo. Walau bagaimanapun, untuk bukan audiophiles, persediaan mono juga akan melakukan tugas itu. Anda mendapat sedikit stesen bunyi tetapi ia tidak sepatutnya menjadi isu utama.

JBL Boombox review: Blows you away 2

Untuk mendapatkan spesifikasi yang tidak diingini, JBL Boombox mempunyai isyarat 80dB kepada nisbah hingar, sambutan frekuensi 50Hz-20KHz, penggemar empat inci 4 inci dan dua tweeter 20mm.

Ciri yang diketengahkan dari Boombox ialah mod EQ dalaman dan luaran dalam pembesar suara. Seperti yang kita nyatakan di atas, peranti mempunyai butang khusus untuk bertukar antara mod EQ dalaman dan luaran. Secara lalai ia akan berada di mod dalaman. Pada beralih ke mod luaran, anda akan mendengar audio keseluruhan menjadi lebih kuat dan tahap bass akan tinggi. Tetapi malangnya, kedua-dua ini adalah satu-satunya tahap EQ yang anda dapati di JBL Boombox.

Menetapkan JBL Boombox tidak ada sains roket. Malah kami mendapati lebih mudah daripada yang lain di pasaran. Yang anda perlukan adalah aplikasi JBL Connect +, yang boleh didapati pada Android dan iOS, untuk bermula. Rangkaian Bluetooth adalah sekitar 30 kaki, yang berada di sisi positif.

Bateri

Prestasi bateri untuk JBL Boombox ternyata mengagumkan. Menjadi binatang ketika datang ke muzik, pembicara dengan mudah dapat bermain lebih dari 24 jam dengan satu tuduhan, sesuatu yang tidak biasanya dilihat dalam pembesar suara bluetooth yang besar. Ini kerana JBL telah melemparkan bateri 20,000mAh dalam Boombox sehingga walaupun bateri telefon pintar anda bersambung, ia masih boleh ditinggalkan dengan jus yang cukup untuk dihubungkan dengan peranti sumber lain dan terus memainkan muzik.

Bercakap tentang telefon pintar anda yang sedang mati di hadapan Boombox, speaker Bluetooth JBL mempunyai port USB dual supaya anda boleh mengecas telefon bimbit anda dengan menyambungkannya dengan peranti audio. Jangan mengharapkan teknologi pengisian cepat dengan ini tetapi masih merupakan ciri yang berguna. Seperti yang diharapkan, sejak pembesar mempunyai bateri yang besar, ia akan mengambil masa untuk dikenakan juga. Semasa penggunaan kami, kami mendapati ia mengambil masa 5-6 jam untuk dicas sepenuhnya. Ini bermakna anda boleh bermain selama lebih dari 24 jam atau beberapa jam setiap hari dan mengenakan bayaran dalam semalam.

JBL Boombox review: Blows you away 3

Putusan

JBL Boombox pasti akan meniup bumbung kerana keseimbangan bass yang bijak pada jumlah yang tinggi. Ia mempunyai kejelasan audio yang baik dan keseimbangan antara audio dan vokal yang berbeza. Reka bentuk ini tidak buruk tetapi masih sesuatu yang tidak menarik bagi kebanyakan orang. Malah mod EQ tidak banyak. Tetapi semua kecacatan dibayangi oleh penarafan IPX7, mudah dibawa dan sandaran bateri besar-besaran. Apa yang menjadikannya cadangan yang lebih baik adalah harga di mana ia datang – Rs 34,990.

Pembesar suara audio tidak cukup baik untuk menggantikan penceramah teater rumah anda tetapi jika anda mahu penceramah yang berjalan dengan kuat dan mempunyai semua ciri asas, JBL Boombox hanya boleh menjadi ksatria anda dalam perisai bersinar.

.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar