Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
img
Home / Tips & Trik / Bagaimana menggunakan WhatsApp pada PC

Bagaimana menggunakan WhatsApp pada PC

/
/
/
33 Views


WhatsApp adalah salah satu aplikasi pemesejan segera yang paling popular dan digunakan oleh berjuta-juta pengguna di seluruh dunia. WhatsApp menawarkan anda fleksibiliti untuk berkongsi gambar, video dan fail anda dengan sesiapa sahaja dalam senarai kenalan anda, yang juga mempunyai WhatsApp dipasang pada telefon pintar mereka. Sejak Facebook membeli WhatsApp, ia telah melancarkan kemas kini baru untuk meningkatkan pengalaman pengguna. Hingga sekarang, hanya boleh menggunakan WhatsApp pada telefon pintar, dan pengguna menghadapi banyak masalah ketika mereka perlu menaip mesej panjang. Tetapi sekarang WhatsApp telah melancarkan versi desktop apl itu juga.

Jadi sekarang anda boleh memasang WhatsApp pada Windows PC / Mac anda dan terus menggunakan aplikasi dengan lancar. Jika anda tidak tahu bagaimana menggunakan WhatsApp pada PC / Mac anda, maka jangan risau. Berikut adalah senarai langkah demi langkah cara menggunakan WhatsApp pada PC / Mac: –

Menggunakan WhatsApp pada PC

1. Muat turun versi Windows WhatsApp pada sistem anda dari whatsapp.com/download.

2. Buka fail yang dimuat turun dan jalankan fail .exe untuk memulakan proses pemasangan.

3. Selepas menamatkan pemasangan. Buka program pada PC anda.

4. Anda akan dapat melihat Kod QR. Anda perlu mengimbas kod ini menggunakan versi mudah alih WhatsApp pada telefon anda.

5. Buka WhatsApp pada telefon anda dan kemudian buka menu tetapan (tiga titik menegak). Di sini anda mesti memilih pilihan web WhatsApp.

6. Ini akan membuka pengimbas kod QR. Sekarang imbas kod QR pada desktop anda menggunakan pengimbas ini.

7. Dalam beberapa ketika, anda akan dapat melihat semua perbualan WhatsApp anda di desktop anda, dan anda boleh terus menghantar dan menerima mesej dengan lancar.

8. Anda harus perhatikan satu perkara yang apabila anda menggunakan WhatsApp pada PC anda, telefon anda dan PC anda, kedua-duanya mesti disambungkan ke internet. Jika tidak, anda tidak akan dapat menghantar / menerima mesej.

Menggunakan WhatsApp pada Mac

1. Muat turun versi Mac dari WhatsApp pada sistem anda dari whatsapp.com/download.

2. Unzip fail yang dimuat turun dan alihkan WhatsApp ke folder "Aplikasi".

3. Anda akan dapat melihat Kod QR. Anda perlu mengimbas kod ini menggunakan versi mudah alih WhatsApp pada iPhone anda.

Bagaimana menggunakan WhatsApp pada PC 1

4. Buka WhatsApp pada iPhone anda dan kemudian buka menu tetapan. Kini anda perlu mengetuk pilihan web WhatsApp.

5. Sekarang imbas kod QR pada desktop anda menggunakan pengimbas kod QR pada aplikasi iPhone WhatsApp.

6. Dalam beberapa ketika, anda akan dapat melihat semua perbualan WhatsApp anda pada skrin anda, dan anda boleh terus menghantar dan menerima mesej dengan lancar.

7. Anda harus perhatikan satu perkara yang apabila anda menggunakan WhatsApp pada Mac anda, iPhone anda dan Mac anda, kedua-duanya mesti disambungkan ke internet. Jika tidak, anda tidak akan dapat menghantar / menerima mesej.

Menggunakan WhatsApp di desktop adalah pengalaman yang menyegarkan bagi pengguna yang mesti menaip mesej panjang dengan kerap. Sekarang anda boleh menyelesaikan tugas-tugas yang berpotensi mengambil masa sejam hampir separuh masa.

.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar