Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
img
Home / Tips & Trik / Bagaimana untuk memasang Android P Beta hari ini

Bagaimana untuk memasang Android P Beta hari ini

/
/
/
53 Views


Google telah memperkenalkan kemas kini yang kerap ke OS Androidnya untuk meningkatkan pengalaman pengguna. Selepas pengumuman baru-baru ini dari Google mengenai Android P Beta baru untuk pemaju serta orang awam, semua orang ingin tahu untuk mendapatkan tangannya pada kemas kini. Apa yang membuat kemas kini baru lebih penting adalah tahap peningkatan yang akan diperkenalkan di Android baru termasuk skrin Laman Utama. Ia menawarkan pemaju lebih banyak kebebasan untuk menggunakan fungsi kamera dua dan pelbagai aspek lain OS. Ia juga mempunyai banyak gerak baru untuk mengemudi peranti ini.

Android P Beta tidak tersedia untuk semua telefon sekarang. Berikut ialah telefon pintar yang mana kemas kini beta boleh didapati:

• Piksel 2 / Piksel 2 XL

• Xiaomi Mi Mix 2S

• Sony Xperia XZ2

• Vivo X21

• Pixel / Pixel XL

• Oppo R15 Pro

• Telefon Penting

• Nokia 7 Plus

• OnePlus 6

Jika anda menggunakan peranti Pixel, maka anda tidak perlu berbuat banyak untuk mendapatkan Android P Beta, hanya pergi ke tapak program Android P beta dan mendaftar untuk kemas kini. Anda akan dapat memuat turun kemas kini Android P Beta dengan segera atau dalam masa beberapa jam selepas anda menerima pemberitahuan. Tetapi jika anda ingin memasang ini pada peranti lain yang disokong dari senarai di atas maka anda perlu membuka kunci pemuat boot telefon dan memasangnya sebagai ROM tersuai.

Versi akhir OS akan dilancarkan dalam beberapa bulan, tetapi jika anda ingin mencubanya sekarang, maka di sini adalah panduan langkah demi langkah untuk anda memasang Android P Beta hari ini pada Telefon yang layak selain Pixel.

1. Lawati program Android P Beta
halaman web dan pilih Akaun Google anda.

2. Selepas anda memilih akaun anda, anda akan dapat mengakses senarai peranti yang diluluskan untuk Program Beta.

3. Pilih peranti anda dari senarai dan sertai program Android P beta. Anda akan dapat melihat amaran daripada "kemas kini" Google pada peranti Google Pixel. Untuk telefon pintar yang lain, anda perlu mengklik pilihan "Dapatkan pilihan beta" dan ia akan mengarahkan anda ke halaman program beta khusus jenama. untuk berjaya memasang Android P beta pada peranti anda. Satu perkara yang perlu diingat ialah, kemas kini yang akan anda terima sebagai sebahagian daripada program ini adalah versi pra-keluaran dan mungkin mengandungi ralat dan kecacatan yang boleh menjejaskan fungsi normal peranti anda ".

4. Sekarang anda mendaftar untuk kemas kini Android P Beta. Anda akan menerima pemberitahuan mengenai kemas kini pertama dalam masa beberapa minit. Pasangnya, dan anda akan dapat mengalami Android P beta hari ini sendiri. Anda akan menerima kemas kini tetap apabila Google melepaskannya.

Jika anda tidak menyukai kemas kini atau menghadapi masalah, anda hanya perlu menyemak semula halaman Android P Beta dan memilih keluar dari program tersebut. Anda akan dapat kembali ke Android Oreo asal anda. Tetapi pastikan anda mengambil sandaran data anda kerana telefon anda akan disapu bersih dengan roll-back ini.

.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar