Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
img
Home / Tips & Trik / Bagaimana menggunakan Alexa sebagai pembantu suara lalai di Android

Bagaimana menggunakan Alexa sebagai pembantu suara lalai di Android

/
/
/
84 Views


Dengan kemajuan pesat dalam segmen Artificial Intelligence (AI) pada tahun-tahun kebelakangan ini, pembantu suara kini telah menjadi ciri penting dalam telefon pintar generasi baru, dengan Apple mempunyai Siri dan Android yang mempunyai pembantu Google terbina dalam. Anda hanya perlu mengatakan kata-kata sihir dan pembantu suara ini akan bersedia untuk melayani anda. Mereka boleh melakukan pelbagai fungsi dan jika disiapkan dengan betul dapat mengambil banyak kerumitan dari tugas harian anda.

Pembantu suara lain yang menjadi popular adalah Alexa dari Amazon. Alexa sebagai pembantu suara pada mulanya diperkenalkan di pembesar pintar Amazon Echo Dot dan mampu mengendalikan pelbagai tugas yang berkaitan dengan fungsi rumah pintar. Alexa dihargai secara meluas oleh pengguna untuk berfungsi dengan lancar dan keupayaan untuk menguruskan tugas dengan lancar.

Walaupun Penolong Google terbina dalam telefon pintar Android anda, anda mungkin merasa bahawa Alexa akan memenuhi keperluan anda dengan lebih baik. Tetapi tidak tahu bagaimana untuk menetapkannya. Nah, anda tidak perlu bimbang lagi kerana di sini adalah arahan langkah demi langkah untuk menubuhkan Alexa sebagai pembantu suara lalai anda di Android:

Langkah 1: Buka Google Play. Muat turun dan pasang apl Amazon Alexa pada telefon pintar anda. Anda perlu mempunyai versi terkini Alexa pada peranti anda, jika anda mempunyai versi lama Alexa, pastikan untuk mengemas kini.

Langkah 2: Buka apl Alexa dan log masuk ke akaun Amazon anda menggunakan kredensial log masuk.

Langkah 3: Pergi ke tetapan pada peranti anda. Selepas itu, pilih pilihan "Apl".

Bagaimana menggunakan Alexa sebagai pembantu suara lalai di Android 1

Langkah 4: Sekarang ketik pada pilihan "Pilih Aplikasi Lalai."

Langkah 5: Kemudian ketik pilihan "Bantu dan input suara." Dan pilih Amazon Alexa sebagai pembantu suara lalai anda.

Bagaimana menggunakan Alexa sebagai pembantu suara lalai di Android 2

Langkah 6: Sekarang ikuti arahan pada skrin dan tekan butang "Setuju" jika anda bersedia menerima syarat penggunaan.

Langkah 7: Sekarang Alexa telah ditetapkan sebagai pembantu suara lalai pada peranti Android anda.

Bagaimana menggunakan Alexa sebagai pembantu suara lalai di Android 3

Langkah 8: Untuk menggunakan Alexa, ketuk dan tekan butang rumah pada peranti anda. Apabila anda memulakan Alexa buat kali pertama, anda akan diminta memberi pelbagai kebenaran. Anda mesti memberikan izin Alexa menggunakan lokasi peranti dan mikrofon, maka anda akan dapat menggunakannya.

Langkah 9: Setelah anda memberikan kebenaran kepada Alexa, kini anda boleh menggunakannya seperti yang anda suka.

Selepas Alexa telah ditubuhkan, anda hanya perlu mengatakan perkataan bangun, dan ia akan bersedia untuk digunakan sebagai kemudahan anda.

.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar