Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
img
Home / Review / Kehormatan 10 ulasan: Tinggi pada prestasi, rendah kelihatan

Kehormatan 10 ulasan: Tinggi pada prestasi, rendah kelihatan

/
/
/
90 Views


Persaingan di pasaran telefon pintar semakin sengit apabila syarikat berusaha untuk mengemas ciri-ciri dan perkakasan yang baik pada harga yang berpatutan. Dengan harga yang kompetitif telefon pintar OnePlus, OEM lain juga datang dengan strategi harga pemangsa untuk memanfaatkan lebih banyak pelanggan. Baru-baru ini, jenama kehormatan Huawei juga menyelam ke dalam segmen harga yang kompetitif dengan pelancaran telefon pintar kamera berkembar AI – Honor 10. Syarikat itu telah memasukkan semua spesifikasi mewah seperti pemproses berkuasa, paparan yang baik, RAM yang besar , kamera dua dan lain-lain supaya dapat menarik perhatian pengguna. Selain itu, syarikat itu berharap bahawa harga agresif Rs 32,999 mungkin membantu peranti itu untuk mendapatkan banyak perhatian dan pengambil perhatian.

Jadi, sekiranya anda merancang untuk mengeluarkan sejumlah wang pada telefon pintar pertengahan segmen dan mempertimbangkan Penghormatan 10 sebagai pilihan, maka inilah segala yang perlu anda ketahui sebelum membeli telefon pintar. Kami menggunakan Honour 10 untuk kadang-kadang untuk memberikan anda idea yang jelas tentang bagaimana peranti berfungsi. Oleh itu, teruskan dan baca ulasan penuh kami tentang Kehormatan 10.

Reka bentuk

Kehormatan telah menerima banyak penghargaan pada masa lalu untuk elemen reka bentuk telefon pintarnya. Walau bagaimanapun, kita tidak boleh mengatakan perkara yang sama dalam kes Honour 10. Kami tidak begitu suka reka bentuk dan terus terang bahawa syarikat telah melakukan pekerjaan yang lebih baik pada masa lalu. Bercakap tentang reka bentuk, Honor 10 kelihatan seperti Honor 8. Telefon pintar memamerkan panel kaca dwi yang sama yang diletakkan di bawah bingkai logam seperti Honor 8. Kali ini panel belakang benar-benar sangat berkilat dan anda akan menghadapi masalah dengannya jika anda keluar di bawah matahari.

Menjaga trend ini, Honor 10 juga dilengkapi dengan paparan takik seperti iPhone X. Walau bagaimanapun, pengguna mempunyai pilihan untuk melumpuhkan takuk mengikut keperluan mereka. Syarikat itu mendakwa bahawa peranti itu kurang bezel, tetapi kami gagal bersetuju. Paparan mempunyai lubang yang agak tebal di kedua sisi dan banyak ruang dibazirkan sebagai bahagian bawah kerana syarikat telah memasukkan sensor cap jari di sana. Selain itu, panel belakang ultra licin juga membuat telefon licin jadi anda perlu berhati-hati semasa memegangnya. Seiring dengan ini, ia juga terdedah kepada cap jari dan tudung sehingga anda harus menyimpan kain yang berguna untuk menjadikannya kelihatan kemas dan bersih.

Kehormatan 10 ulasan: Tinggi pada prestasi, rendah kelihatan 1

Selain itu, Kehormatan 10 agak anggun dan kelihatan premium. Seperti semua telefon pintar kehormatan, butang kuasa dan rocker volume diletakkan di sebelah kanan, sementara dulang kad SIM duduk di sebelah kiri. Kedua-dua pelabuhan pengecas USB Type C dan bicu audio 3.5mm bersama-sama dengan pembesar suara terletak di bahagian bawah telefon bimbit. Cap jari juga terletak pada paparan. Panel belakang adalah rumah kepada persediaan kamera belakang dua yang diletakkan secara mendatar yang disertai dengan satu lampu kilat LED. Kamera ini dilengkapi dengan kamera 'AI camera' yang bersebelahan dengannya.

Telefon pintar juga terdiri daripada blaster IR yang diletakkan di panel atas, yang membolehkan pengguna mengawal pelbagai peranti menggunakan telefon pintar. Untuk merumuskan reka bentuk Kehormatan 10 hanya memuaskan.

Paparan

The Honor 10 dilengkapi dengan paparan penuh HD + 5.84 inci dengan resolusi 1080×2280 piksel dan nisbah aspek 19: 9. Telefon pintar dilengkapi dengan kedudukan iPhone-seperti X yang menawarkan ruang tambahan kepada pengguna. Walau bagaimanapun, terdapat banyak pengguna telefon pintar yang tidak suka skrin takik untuk telefon pintar mereka. Kemudian bimbang tidak syarikat telah memasukkan togol yang membolehkan pengguna untuk mengaktifkan dan menyahaktifkan paparan notch mengikut keutamaan mereka. Anda boleh menemui pilihan ini di bawah menu tetapan.

Bercakap mengenai kualiti paparan, Honor 10 sangat setanding dengan telefon pintar lain yang menawarkan resolusi 1080 piksel. Pembiakan warna adalah tajam dan kami juga tidak mempunyai sebarang masalah dengan sudut tontonan. Paparan juga kekal terang apabila kita menggunakannya di bawah cahaya matahari langsung.

Kehormatan 10 ulasan: Tinggi pada prestasi, rendah kelihatan 2

Syarikat itu telah menggabungkan mod Vivid dalam telefon pintar yang mendakwa menawarkan pukulan visual tambahan kepada paparan. Pada pendapat kami mod kadang-kadang menelan warna. Pengguna, bagaimanapun, mempunyai pilihan untuk memilih daripada mod Biasa yang sejuk dalam menu tetapan. Seiring dengan ini, telefon pintar juga dilengkapi dengan mod keselesaan mata yang menapis cahaya biru untuk mengurangkan ketegangan pada mata. Untuk paparan HD +, Honor 10 menawarkan warna kulit hitam yang dalam dan warna-warna terang.

Prestasi

Seperti semua telefon pintar penghormatan yang lain, Honor 10 juga dikuasakan oleh pemproses HiSilicon Kirin 970 syarikat sendiri. Syarikat itu telah menggunakan pemproses yang sama dalam telefon pintar Huawei P20. Pemproses menyampaikan prestasi yang sangat lancar dan kami tidak mempunyai sebarang aduan dengannya. Pada masa ini, Honor 10 adalah telefon pintar paling murah syarikat yang akan dikuasakan oleh Kirin 970. Adakah ia multitasking, permainan, melayari internet, streaming live perlawanan telefon pintar tidak mengecewakan kami dengan apa-apa cara.

Telefon pintar ini dilengkapi dengan 6GB RAM dan 128GB storan dalaman yang boleh diperluaskan lagi dengan memasang kad microSD. Ketuk untuk bangun, membuka muka dan sensor cap jari berfungsi dengan tepat dan juga cukup cepat. Untuk menguji prestasi, kami juga menjalankan ujian penanda aras pada peranti itu dan mencetak 212236 pada AnTuTu dan 1943 dan 7786 pada teras tunggal dan multi teras Geekbench.

Prestasi audio peranti juga baik, kuat dan jelas. Telefon pintar juga dilengkapi dengan profil audio 3D pilihan dan pelbagai tetapan EQ yang akan meningkatkan lagi pengalaman muzik. Walau bagaimanapun, kami akan menyukai pembicara stereo di tempat di pembicara mono.

Kehormatan 10 ulasan: Tinggi pada prestasi, rendah kelihatan 3

The Honor 10 disokong oleh bateri 3400 mAh yang mudah bertahan sehingga satu hari dengan bayaran tunggal. Telefon pintar ini dilengkapi dengan dua mod penjimatan kuasa dan juga menawarkan keupayaan pengecasan pantas. Semasa ujian, kami perasan bahawa peranti dikenakan sehingga 50% hanya dalam masa 30 minit.

Dalam semua kehormatan 10, prestasi yang sangat mengagumkan untuk tag harga. Tidak ada lag dan permainan bermain dan melaksanakan tugas rutin adalah kegembiraan lengkap pada peranti.

The Honor 10 menjalankan sistem operasi Android 8.1 Oreo di atas lapisan EMIUI 8.1 UI sendiri. Telefon pintar dilengkapi dengan banyak aplikasi bloatware dan tidak berguna yang tidak diperlukan oleh pengguna. Selain itu, anda sentiasa boleh memasang sebarang aplikasi yang anda mahu dari Gedung Google Play. EMUI 8.1 baru-baru ini diumumkan oleh syarikat dengan pelancaran telefon pintar Honour View 10. Versi antara muka pengguna ini menawarkan beberapa ciri menarik seperti pengguna boleh membisukan pemberitahuan, mengambil tangkapan skrin menggunakan jari buku dan lain-lain. EMUI juga menawarkan kefungsian dok pelayaran yang menggunakan pengguna mana yang boleh meletakkan butang rumah anda dan dok pintunya yang anda inginkan pada skrin dan kini anda boleh mengakses semua aplikasi dengan hanya satu paip. Telefon pintar ini juga menawarkan ciri skrin berpecah pintar yang membolehkan pengguna menggunakan dua aplikasi pada skrin yang sama. Ciri ini membahagikan skrin menjadi dua lajur dan tidak mengganggu permainan menonton atau sesi tontonan filem anda. Akhir sekali, seperti semua telefon pintar kehormatan yang ini juga tidak terdiri daripada laci aplikasi, yang bermaksud bahawa semua aplikasi anda berselerak di skrin utama.

Kamera

Kehormatan telah melancarkan pelbagai telefon pintar dengan persediaan kamera belakang dua dan sekarang kita boleh mengatakan bahawa syarikat itu telah berjaya memperjuangkannya. The Honor 10 juga tidak berbeza, telefon pintar itu dilengkapi dengan persediaan kamera dua belakang dengan sensor 16MP dengan lensa f / 1.8 RGB dan sensor monokrom 24MP dengan f / 1.8 aperture. Kamera ini berjaya menawarkan tembakan hitam dan putih terperinci terima kasih kepada sensor monokromnya.

Kehormatan 10 ulasan: Tinggi pada prestasi, rendah kelihatan 4

Salah satu kemuncak utama kamera Honor 10 adalah kemasukan ke fungsi AI. Untuk mengaktifkan ciri AI kamera, pengguna hanya perlu mengetuk butang AI yang diletakkan di dalam aplikasi kamera. Sebaik sahaja ciri diaktifkan maka aplikasi kamera akan tweak tetapan untuk menangkap pukulan sempurna subjek. Ciri AI kamera itu tidak begitu hebat kerana ia memberi kawalan yang sangat kurang kepada pengguna. Bagaimanapun, pembiakan imej tidak buruk dan warna-warna itu juga kaya. Tetapi sedikit lebih banyak kawalan akan menjadi kelebihan tambahan.

Bersama dengan ini, kamera telefon pintar juga dilengkapi dengan mod Pro terperinci dan mod monokrom. Pengguna juga boleh menangkap panorama 3D dan masa berlalu menggunakan kamera. Terdapat juga lukisan ringan dan mod Artis yang membolehkan pengguna menggunakan beberapa Prisma seperti penapis dan menukarkan imej mereka menjadi 'sekeping seni'.

Kehormatan 10 ulasan: Tinggi pada prestasi, rendah kelihatan 5

Bagi pencinta Bokeh, Kehormatan 10 dilengkapi dengan mod Wide Aperture khusus di mana anda boleh menukar tahap apertur dengan menggunakan gelangsar.

Datang ke kamera hadapan, Honor 10 memancarkan kamera selfie 24MP. Kamera selfie mengeluarkan beberapa selfies yang benar-benar tiruan. Selfies ditangkap kelihatan apa-apa tetapi semulajadi kerana ada banyak pengindahan diterapkan padanya secara lalai. Selain itu, diri sendiri adalah baik-baik saja.

Kehormatan 10 ulasan: Tinggi pada prestasi, rendah kelihatan 6

Salah satu ciri utama yang kami rasa yang kurang dalam peranti ialah penstabilan imej optik. Anda akan nampak banyak bunyi dalam foto yang diambil semasa keadaan cahaya yang rendah. Ciri yang sama juga memberi kesan kepada rakaman video kamera. Bagaimanapun, pembantu AI cuba mengurangkan bunyi dengan berjalan di latar belakang tetapi gagal melakukan kerja yang baik.

Putusan

Harga pada Rs 32,999 Honor 10 adalah pembelian yang baik. Telefon pintar ini menawarkan semua spesifikasi mewah dan juga mengemas pemproses yang berkuasa. Kamera AI berfungsi sebagai kelebihan tambahan dan fungsi untuk membolehkan atau melumpuhkan kedudukan skrin juga merupakan ciri selamat datang. Satu-satunya isu yang kita ada ialah telefon pintar kita adalah reka bentuk. Kami telah melihat beberapa telefon pintar yang sangat baik yang dibuat oleh Honor, tetapi reka bentuk Honor 10 tidak sampai ke markah. Jika anda mencari alternatif, maka anda boleh mempertimbangkan membeli OnePlus 6 atau Samsung Galaxy A8 +.

.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar